Kad sveci marširaju – najava sledeća 24 sata

Sveci su počeli da marširaju na Beogradu 202. Čuli smo već, između ostalih, Sačma na početku (ako neko slučajno ne zna to je nadimak Luisa Armstronga), grupu Steely Dan, Sidney Youngblood-a, grupu Creatures, Betty Boop…

ponedeljak, 27. februar

Najavljujemo dežurne muzičke urednike na maratonu u narednom periodu. Posle Nenada Kuzmića, koji je otvorio događaj pod nazivom „Kad sveci marširaju“, od ponoći pred mikrofon sedaju Marko Janković i Sveta Popović. Za izbor „noćnih svetaca“ bio je zadužen Dača K. Sve do 06.00 ujutro pored ostalih na listi izvođača su: Blues Brothers, Beautiful South, Kaiser Chiefs, Spin Doctors, David Bowie i Mick Jagger, Džoni Štulić i Dejan Cukić; grupe U škripcu i Ulica od meseca, ali i žena predivnog glasa Julia Graciela, pa Steve Harley i Cockney Rebel, Frankie Valli, John Lennon, Saint Etienne…. Ako budete glasali, telefonom će sa vama pričati Milena Misić (organizator noćnog bloka).

Jutarnje sate obeležiće muzički izbor Jovana Grujića. On na listi za svoje četiri smene na maratonu ima Leb i sol, Blondie, grupu Doors, a tu je i Eric Clapton, Jimi Hendrix, Sade, grupe Pretenders i Queen, a od domaćih izvođača na njegovoj listi su Električni orgazam, Džakarta, Van Gogh… Čućete da li će već u ponedeljak ujutru pustiti neku od ovih legendi. Ovaj muzički blok (06-10) vodi Ružica Vrhovac, a organizator je Milan Stojiljković.

Muzički blok od 10.00 do 13.00 svojim izborom legendi popa i roka obeležiće muzička urednica Beograda 202, Snežana Grujić. Na njenoj listi su, između ostalih: Beatles, David Bowie, Elvis Presley, Edith Piaf, Bajaga i instruktori, Galija, Negativ, Eva Braun, Bijelo dugme, Film, Indeksi… Čućete koje će od ovih izvođača pustiti već u prvoj od svoje četiri muzičke smene. Voditelj ovog bloka je Vesna Aleksić, a organizator termina je Mirko Šarić.

U terminu od 13.00 do 16.00 sa slušateljkama i slušaocima Beograda 202 ponovo će biti Nenad Kuzmić. Sa njegove kompletne liste (za četiri smene) izdvajamo: gitarski duet Eric Clapton i Sting, grupu Bangles, Kim Wilde, Human League, Ram Jam, Deca loših muzičara, Generacija 5, Oružjem protiv otmičara, Lačni Franz, Letu štuke… Organizator ovog muzičkog bloka u maratonu je Deniza Petrović.

U 16.00 sati muzičko druženje sa vama započinje Aleksandar Saša Markićević. Sve do 20.00 sati traje njegov prvi nastup na maratonu, a iz njegove liste za četiri smene izdvajamo sledeća imena: Rolling Stones, Bruce Springsteen, Eric Burdon, Mike Oldfield, Pink Floyd, U 2, Jovanotti, Maria Dolores Pradera, Smak, Del arno bend, YU grupa, Atomsko sklonište, Kemal Monteno… Čućemo koje će od navedenih izvođača Sale pustiti u ovom bloku. Organizator termina je Jelena Dejković.

Od 20.00 do 24.00 društvo vam na muzičkom maratonu prave Miloš Georgijević Gera i Petar Protić za mikrofonom, a na Gerinoj muzičkoj listi nalaze se, između ostalih, imena kao što su: Adele, Bryan Adams, Freddie Mercury, Ramones, Ray Charles, Il Divo, Thalia…

Tonski realizatori na muzičkom maratonu u ovom periodu su: Igor Ristić (nedelja, 20.00 – 24.00), Dejan Aksić (ponedeljak, 00.00 – 06.00), Saša Sremčević (ponedeljak, 06.00 – 12.00), Saša Marković (ponedeljak, 12.00 – 18.00) i Voja Dobanovački (ponedeljak, 18.00 – 24.00).

Ko će biti sa vama na muzičkom maratona Beograda 202 u svih 24 sata utorka – saznaćete na ovom istom mestu sutra (ponedeljak) oko 18.00 sati.

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 08 Specijalni programski sadržaji, MUZIČKI MARATON i označen sa , , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

2 reagovanja na Kad sveci marširaju – najava sledeća 24 sata

  1. Vesela Freya kaže:

    Pretpostavljam da ćemo čuti Marka Jankovića ne samo kao voditelja već i kao muzičkog urednika? Odlično ste počeli, baš prija ovolika „raznolikost“. Slutim da će sedmica biti prepuna lepih i neočekivanih trenutaka :)))
    Mnooogo sreće u radu!

    • darkok kaže:

      Hvala Freyo! Inače, biće super – liste su gotove i sve zajedno izgledaju kao neka muzička Ali Babina pećina… Nadam se da ćeš uživati! Inače, Marko je pomogao koliko je mogao oko izbora muzike, ali nema previše vremena jer putuje u sledeći ponedeljak na dva meseca.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s