Kad sveci marširaju – najava sledećih 48 sati

Prošao je jedan dan i muzički maraton sada se potpuno „zalaufao“. Svima koji prate ovaj događaj na Dvestadvojci najavljujemo ekipe koje će vam praviti društvo u naredna dva dana, a to naravno podrazumeva i osobe koje rade muzički izbor na maratonu.

utorak, 28. februar

Noć kojom započinje utorak (00-06) slušateljke i slušaoci Beograda 202 provešće u lepom društvu. Izbor muzike je poveren Žarku Bovanu, dok će pred mikorofonom biti Suzana Gajić i Nena Ognjenović. Tonski realizator programa biće Saša Marković. Žare radi jednu „muzičarsku“ smenu na maratonu, tako da je sasvim izvesno da ćete čuti „muzičke institucije“ kao što su: Jethro Tull, Midnight Oil, Bad Manners, Uriah Heep, Toto, Alisa, Familija, Goblini, Delča i sklekovi, Ortodox Celts, Fit, Drugi način, Divlje jagode.

Jutarnji blok u utorak (06-10) je prilika za druženje sa Vladom Todorovićem. Na njegovoj listi nalaze se Chumbawamba, Cydni Lauper, Lilly Alen, Manu Chao, Dexy`s Midnight Runners, Neville Brothers, Roxy Music, Spice Girls, Trigger, Rajko Kojić, Ana Stanić, Stidljiva ljubičica… Čućemo koga će od njih Vlada predstaviti u svom prvom, od ukupno dva autorska muzička bloka na maratonu. Organizator u terminu je Vesna Čingelić, a tonski realizator Igor Ristić.

Od 10 do 13 sati uz publiku Radija 202 ponovo će biti Nenad Kuzmić. Organizator bloka je Mirko Šarić.

Muzički blok u rano popodne (13-16) predvodiće Danka Stojiljković. Na njenoj „ukupnoj maratonskoj listi“ nalazi se više od 150 izvođača, a među njima su i Avril Lavigne, Bob Marley & The Wailers, Coors, Ella Fitzgerald, Fredie Mercury, Santana & Dido, Cesaria Evora, Eros Ramazzotti, Oktobar 1864, Neki to vole vruće… Pred mikrofonom u ovom bloku je Dušica Stevanović, organizator je Deniza Petrović, a tonski realizator je Voja Dobanovački.

Od 16.00 do 20.00 društvo vam pravi Olga Kepčija. Njena lista za četiri smene sadrži imena kao što su: EKV, Riblja čorba, Hladno pivo, Deep Purple, AC/DC, Joy Division, Metallica, Who, Whitesnake, Rammstein, Partibrejkers, SARS, Time, Azra… Koje će se od ovih legendi naći več u ponedeljak u programu – čućemo! Organizator ovog termina  je Jelena Dejković.

Veče (20-24) je rezervisano za muzički izbor Jovana Grujića. On se već predstavio u ponedeljak ujutru prvim svojim blokom. Sada je prilika da čujemo šta nam je pripremio za sasvim drugo doba dana. Pred mikrofonom je Nevidljivi kućni prijatelj, organizator bloka je Žarko Bovan, a tonski realizator programa Dejan Aksić.

sreda, 29. februar

Samo jednom u četiri godine ljudi sa radija u svoje dnevne obaveze upisuju i ovaj datum. I muzika će na ovaj poseban dan biti sasvim posebna.

Tačno u ponoć, kad otkuca 29. februar, počinje 6 sati druženja sa muzikom koju bira Boban Obradović. Na njegovoj maratonskoj listi nalaze se Cliff Richard, ELO, Ike i Tina Turner, Jennifer Rush, Katrina & The Waves, Keith Richards, OMD, Suzie Quatro, Violent Femmes, Gigliola Cinquetti, Fabrizio de Andre, Ana Popović, Point Blank…. Pred   mikrofonom u ovom noćnom bloku sa vama će biti Nemanja Ćirilović i sam Boban. Organizator termina je Jelena Ninković, a tonski realizator Saša Hajdin.

Jutarnji blok od 06 do 10 sati predviđen je za muziku koju bira Danka Stojiljković, pred mikrofonom je Dejan Grujić, organizator termina je Vesna Čingelić, a tonski realizator Voja Dobanovački.

Od 10 do 13 sati muziku u maratonu ponovo bira Snežana Grujić, pred mikrofonom je Vesna Aleksić, a organizator Deniza Petrović.

Od 13 do 16 sati izbor muzike je poveren Lazaru Bračiću. Na njegovoj maratonskoj listi nalaze se Cardigans, Drifters, Hothouse Flowers, Kula Shaker, Siouxsie & The Banshees,   Natalie Cardone, Bulat Okudzhava, Laki pingvini, Popcycle, Vlatko Stefanovski… Čućemo koje će od ovih izvođača pustiti u svojoj jedinoj muzičarskoj smeni na 29. februar. Pred mikrofonom je Dušica Stevanović, organizator termina je Deniza Petrović, a tonski realizator Dejan Aksić.

Od 16 do 20 sati ponovo slušamo muzički izbor Olge Kepčije. Organizator termina je Nena Ognjenović.

Muzika koju bira Miloš Georgijević Gera od 20 do 24 sata, ispratiće februar i, zajedno sa vama, dočekati mart. Društvo pred mikrofonom će mu praviti Ružica Vrhovac, a tonski realizator termina je Saša Marković.

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 08 Specijalni programski sadržaji, MUZIČKI MARATON i označen sa , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s