Kvaka 202 – četvrtak, 19. april

piše: Dragutin Rokvić

Ako želite da brzo i dobro zaradite, uložite u plac na Mesecu, pa ga preprodajte. Cene nikad nisu bili povoljnije. Svega 30 dolara po aru.

Nije bitno da li plac ima struju i vodu, ni da li je na vidljivoj strani Meseca – ali mora biti u kraju gde je najavljen prolazak koridora ili dolazak investitora. I, ako ste dobar špekulant – morate ga utrapiti do 6. maja.

………………….

Doskora su novine bile pune vesti o našim vozačima koji divljaju hrvatskim putevima brzinama i do 250 na sat. Evo, sad je uhapšen hrvatski vozač koji je poršeom jurio preko 280 novosadskim putem. Verovatno, u očajničkom pokušaju da nam vrati milo za drago…    

Na njihovu žalost, ceste su im toliko bolje od naših puteva da mogu da crknu od muke ali nam se skoro – neće revanširati…

………………….

Amerikanac Tod Rej, nekad producent poznatih muzičkih zvezda,  hvali se da ima najveću zbirku dvoglavih životinja, i prikazuje ih na izložbi u  Los Andjelesu.

Ovo je tipičan primer američke razmetljivosti… Da smo hteli, kakvu smo zbirku mogli mi da napravimo! Pa svaka naša koalicija imala je više glava od prosečne aždaje… Toliko, da bi i Sveti Georgije eksponate radije obilazio u pratnji stručnog lica…

Kvaka 202 je rubrika koja se na Beogradu 202 emituje od ponedeljka do četvrtka u terminima 07.40 (emisija „Ustanak“) i 11.45 (emisija „Formula 202“).

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 06 Rubrike iz programa 202, Kvaka 202 i označen sa , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s