TV iz pseće perspektive (Kvaka 202 – ponedeljak, 23. april)

piše: Dragutin Rokvić

U Americi je pokrenuta televizija za pse. Genijalna stvar! Bez specijalnih naočara kuče sve vidi i razume. Ovaj novitet moramo spremno dočekati, pa Radiodifuzna agencija ne sme gubiti vreme oko tužakanja zbog psovki, stereotipa o crnkama ili političkog favorizovanja.

U američkoj verziji nema reklama, a nema ni repriza. Naši kučići i vlasnici (koji moraju znati šta gledaju ljubimci) nisu navikli na ovako nerazblažen program. Uostalom, ne bi narkodileri bez razloga dodavali gips u svoju robu. Ali ako puste obične reklame, moraće i one političke. A posle nema vrdanja, moj ker ne voli politiku! Ili, neće on na izbore!

Uz sve to ide i jedna tehnička komplikacija: kučići najbolje vide sliku u plavoj i žutoj boji. A ne vide u crvenoj i zelenoj. I lako se može desiti da na jedne reže kao sumanuti, a na ove druge ni repom da mahnu. Odmah sledi žalba zbog favorizovanja jedne strane… Pa onda i rečnik u tim kampanjama… zamislite da u takvom programu neko kaže političkom protivniku džukelo.

I hoće li vlasnici moći uvek da nadju operatera koji ima pseći program. U protivnom, deprimirano kuče više niko neće nagovoriti da zapiški ni najmanje drvce. Ili još gore – šta ako postane zavisno od televizije? A u kući već haos – ko će šta gledati?

… Možda je najpametnije – i najjevtinije – da se opružimo pored ljubimca i da uživamo u kadrovima snimanim iz pseće perspektive. Ionako nam prebacuju da smo dosad nezasluženo gledali na život s  visine i da više neće moći tako…

pas koji se opredelio gledajući TV

Kvaka 202 je rubrika koja se na Beogradu 202 emituje od ponedeljka do četvrtka u terminima 07.40 (emisija „Ustanak“) i 11.45 (emisija „Formula 202“).

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 06 Rubrike iz programa 202, Kvaka 202 i označen sa , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s