Pop rok FEST na Beogradu 202

Biramo krompir na pijaci, biramo dizajn tapeta, biramo osobe sa kojima se družimo, kada uđemo u butik neko odelo nas izabere pa zajedno izađemo napolje, biramo i da li ćemo na dan izbora birati ili nam se izbor čini „prokiseo“, pa ćemo odustati od biranja. Zašto onda ne bismo svi zajedno izabrali i muzičku orijentaciju jedne radio stanice? Priliku za to slušateljke i slušaoci Radio Beograda 202 imaće na POP-ROK FESTU, radijskom muzičkom festivalu Dvestadvojke, od 29. aprila do 5. maja.

Pod nazivom „Muzički izbori Dvestadvojke“, radijsku publiku očekuje čitav niz mini emisija u kojima će muzički urednici radija predstavljati muzičke liste iza kojih stoje i za koje će svi moći da glasaju 4. maja kada je „centralni muzički izborni dan“. U međuvremenu, čućete kako radijski ljudi vode svoje kampanje, koji su izborni slogani u opticaju, kako se međusobno „vređaju i omalovažavaju“ – sve baš kao i u pravim izbornim kampanjama, ali sa tipičnim radijskim humoristično-satiričnim stilom. 

Liste koje će učestvovati na ovim muzičkim izborima su buntovnička, studentska, ljubavna, patriotska, otkačena, gradska, provokativna, staračka, regionalna i lista za čisti rokenrol.

Naravno, prilikom predstavljanja ovih izbornih lista slušaoci će, pre svega, imati priliku da uživaju u obilju isključivo domaće muzike (zemlja i region), a prateći muzički blokovi, kao i obično na radijskim festivalima Programa 202, sastavljeni su od muzičkih numera koje vezuju neke zanimljive teme: pesme koje nikada nisu postale hitovi 202-jke (a zaslužile su to), pesme koje bi sigurno pobedile na evrovizijskim takmičenjima da smo ih u godini u kojoj su nastale poslali na Eurosong, pesme sa tekstovima najvećih pesnika, deset r’n’r zapovesti, pesme koje će 2075. godine u Skadarliji biti svirane kao starogradske, idealne pesme za domaće filmove u budućnosti… 

POP-ROK FEST na talasima Beograda 202 počinje u nedelju, 29. aprila u 20.00 i traje 6 dana. 

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 01 Beograd 202 - novo na programu, 08 Specijalni programski sadržaji, POP ROK FEST i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s