Vulkan (Kvaka 202 – sreda, 25. april)

piše: Dragutin Rokvić

Na predlog jednog poznatog glumca, u Kragujevcu je u kafani organizovano dobrovoljno davanje krvi. Potez pomalo liči na kucanje na otvorena vrata.

Kafane su već dale dosta krvi za prijateljstvo, demokratiju, umetnost, srpstvo i sve druge urgentne slučajeve. Ako već mora, dobrovoljce hvatajte po akva-parkovima, bibliotekama i, naročito, stranačkim skupovima. Ovih dana ima ih baš dosta…

……………….

Vest da su šestorica italijanskih radnika iz protesta zbog otkaza sišli u krater vulkana Vezuv privlači pažnju celog sveta.

… Naši vulkani su davno pogašeni kao nerentabilni, pa jedino mesto gde možemo izraziti osećanja jesu pruge. A kako nam vozovi idu tako retko i sporo, to niko i ne primećuje. Za navalu jačih emocija ostaje nam samo zgrada Srpske skupštine – ali ni tamo nismo bili već dvanaest godina…

……………….

Mrtav-hladan, Međunarodni monetarni fond izjavljuje da će opet da se vrati u Srbiju, i to odmah posle izbora. Kao da nikad nisu čuli – i to od nekoliko kandidata – da više neće smeti ni da privire kod nas. Na ovo bi neučtiv svet mogao pomisliti da laže Monetarni fond; oni još neučtiviji – da lažu kandidati.

Nama, ozbiljnim ljudima – ne dolikuje da razmišljamo na taj način. Mi verujemo Fondu da će da se vrati, a verujemo i kandidatima da mu to nikad neće dozvoliti.

Kvaka 202 je rubrika koja se na Beogradu 202 emituje od ponedeljka do četvrtka u terminima 07.40 (emisija „Ustanak“) i 11.45 (emisija „Formula 202“).

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 06 Rubrike iz programa 202, Kvaka 202 i označen sa , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s