Dan posle (Kvaka 202 – ponedeljak, 7. maj)

piše: Dragutin Rokvić

Doktori će to jednom nazvati postizborna depresija… Kome ste vi danas potrebni? Nikome. Hoće li vas neko pozvati telefonom da pita šta mislite o tome i tome? Hoće li neko pozvoniti na vaša vrata da vam pokloni slikovnicu punu rajskih prizora? Niko!.. Osim možda nekog zalutalog Jehovinog svedoka. Posle toliko pohvala na račun naše pameti, lepote i poštenja – nije lako naviknuti se na ovu naglu odbačenost.

Nestaće i sve ono što je preko noći sagrađeno. Nestaće oni silni mostovi, fabričke hale, klinike i stadioni. Magistrale će opet postati puteljci. Biolozi još nisu rešili veliku tajnu kuda posle izbora sa gradilišta odlaze građevinske mašine. Da li lete na jug ili padaju u dubok san dok ih ne probudi sledeća kampanja? Valjda su posle nekih izbora nestali dinosaurusi i Atlantida.

 

Ruku na srce, bilo nam je svima lepo. Čak i onima koji su govorili da će se uzdržati od greha. A možda su se juče krišom i oni omrsili. Ako je nama danas ovako teško, šta li se tek zbiva u duši jedne prosečne predizborne krave, koja je već uobrazila da će postati kućni ljubimac; da nikad neće završiti kao viršla, i da će je mačke ili kučići zameniti u štali.

Nema nam druge, nego uživajmo u ovo malo kampanje što nam je još preostalo. A posle stisnimo zube i čekajmo sledeće izbore. Ko zna, možda će makar oni biti pre roka…

Kvaka 202 je rubrika koja se na Beogradu 202 emituje od ponedeljka do četvrtka u terminima 07.40 (emisija „Ustanak“) i 11.45 (emisija „Formula 202“).

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 06 Rubrike iz programa 202, Kvaka 202 i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s