Samo dobre vesti – 18. maj

piše: Zorana Pejić

Retro je ponovo modi. Čak i u Japanu.  Mnogo toga može biti retro – moda, šminka, frizura, zvuk, virus, princip, pa i avangarda (u umetnosti postoji jedan takav pravac, koji se zove retro avangarda). I planete mogu biti retrogradne – to je ona situacija kada se, prividno, na nebu kreću unazad. Dizajneri ne prestaju da sugerišu retro linije kako  u modnoj, tako i u  automobilskoj industriji. A na našu veliku radost i RADIO  je ponovo u modi. Čak i ovde možete da kupite replike radio aparata iz prve polovine 20. veka.

Punačke dame mogu da odahnu, jer su i obline ponovo poželjne –  naravno ne bi trebalo da se preteruje, jer to škodi zdravlju. Daleko od toga da zagovaram nezdrav zivot, ali znam mnoge koje je “spucao” takozvani strejt. Niti puše, niti piju, niti jedu… pa opet ne dožive stotu.  I stvarno mislim da – ko puši umrece, ko ne pusi neće… zato pamet u glavu.

Dobre vesti i za ljubitelje ljute hrane. Čili, definitivno, čisti srce i krvne sudove. I jos nešto: dok se jede ljuto, manje se i priča. Postoje i čokolade sa čili papričicom i stvarno su dobre. Nekako, kad jedeš ljuto, osećaš se životnije i poletnije. Uostalom, nije isto živeti – i biti živ!!!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 06 Rubrike iz programa 202, Samo dobre vesti i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s