Samo dobre vesti – april 2012. (odabrano iz radio programa)

piše: Zorana Pejić

Samo dobre vesti, 25. april 2012.

Moj kolega, Maks Džons, američki je novinar sa stalnim boravištem u Kanadi. Ovaj podatak, sam po sebi, nije mnogo važan jer je čarolija u tome što je dotični kolega u martu napunio 15 godina!

Kao reporter ovaj momak je, kako mi novinari to kažemo, „pokrivao“ humanitarnu krizu u Severnoj Koreji, Zimske olimpijske igre u Kanadi (2010), kraljevsko venčanje u Velikoj Britaniji, Baraka Obamu, kanadskog premijera Stefana Harpera i pop senzaciju Lejdi Gagu.

Možete li da ispržite planetu?

Džons živi sa kevom u Kanadi, oca ne pamti, a zarađuje kao novinar od 15. godine. Može da se pohvali pozamašnom radnom biografijom, a govori koreanski, španski i francuski, osim maternjeg engleskog. Naš narod bi rekao „dete je kreten“ i nastavio da donosi svojoj deci od 30 godina kafu u krevet.

Maks Džons mi je skrenuo pažnju i zbog toga što ima svoju emisiju koja se zove „Samo dobre vesti“ ili „Happy news“.

Ratnici Šaolina su takođe primer borbe protiv ovde široko rasprostranjenog kevizma. Oni od četvrte godinu počinju naporne, višečasovne i svakodnevne treninge tela i uma, ustajući u 5 svakoga jutra.

Baš sam zapela za klince, ali – ne počinju svi od malih nogu! Većina nikad nije čula za Moriheja Oješibu. A ovaj čovek je u 42. godini stvorio čuvenu odbrambenu tehniku poznatu kao: aikido.

Dobra vest – iako život počinje od začeća, može da počne i u četrdesetoj!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 06 Rubrike iz programa 202, Samo dobre vesti i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s