Ustanak (18. maj – crtica)

piše: Dejan Grujić

Danima se najavljuje da će vikend biti sunčan i topao, da će to biti prilika da se izađe napolje posle nekoliko jesenjih dana u maju. Zdravo je boraviti na čistom vazduhu, baviti se rekreacijom, smejati se, pričati, slušati druge dok govore, razmenjivati iskustva, recepte, tračeve… S druge strane, korisno je i čarobno degustirati zdravu hranu. Pa, kud ćete zdraviju hranu od roštilja pripremljenog na nekoj livadici, proplanku, brdašcu, uvali, šumici, uzbrdici ili nizbrdici. Da, stvarno, takav roštilj ima poseban šmek. Ponesete ćumur, potpalite vatricu od suvog granja koje sami nakupite okolo, donesete usoljene, odstojale, prohlađene i dobrano usoljene šnicle, ćevape, ćufte, pljeskavice, kobasice, crevca, slaninicu, džigericu, vešalicu, hladno pivo, i eto veselja. Dok cvrči meso na rešetki pocrneloj i užarenoj, mestimično ga poprskajte pivom iz dobro promućkane boce. Videćete, uz takav prizor, prosto teče vodica na usta. Ovakve misli bude u meni planove da posle smene obiđem kasapina, kupim meso za skaru, popodne nabavim pivo i sokove, a ranom zorom krenem u pekaru po vruće somune, probudim ženu i decu, startujem auto i zbrišem iz grada na roštiljanje. Na umu mi je i ono na šta upozoravaju nadležni, a to je opasnost od izbijanja požara. Pazićemo, obećavam. Ugasićemo vatricu i sve pokupiti za sobom kad krenemo kući. Sve ovo nisam izrekao da bih na ma koji način uticao na vašu odluku kako ćete provesti svoj vikend. Ja u nedelju idem na glasanje.

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s