PIS (postizborni sindrom) – Kvaka 202, ponedeljak, 21. maj

piše: Dragutin Rokvić

Da je pravde, danas bi bio neradni dan. Koliko su vaše uši primile poruka za ova dva meseca! Koliko je spotova bombardovalo vaš očni živac! Vi ste izborni veteran i sigurno imate PIS, to jest postizborni sindrom. Još dugo će pred vašim očima promicati stada. Dugo će vas u snu gradjevinskim valjkom juriti nepoznate osobe sa letkom u zubima. Spoticaćete se pri izlasku iz autobusa jer će zlatna žitna polja i dalje lelujati pod vašim nogama…  

… Da je pravde, danas bi bio dan gledanja u zelenilo. Jer vaši živci moraju hitno na štelovanje. U ova dva meseca, koliko vam je prijatelja ili rodjaka posle žestokih diskusija reklo da ste kreten… Koliko puta ste vi nekoj budali pažljivo objašnjavali zašto nisu ovi nego oni, dok vam nije prekipelo, a posle se ničeg ne sećate…

Da je pravde, medicinska sestra bi vas – zato što ste još iscrpljeni – gurala u kolicima u nekoj banji za veterane čija voda ima mnogo mikroelemenata. Strpljivi terapeut bi izbacivao traumu iz vas tražeći da vrištite na skali od jedan do deset kad vam pokaže lice iz kampanje. Škole bi se raspitivale da li ste se već dovoljno oporavili da održite javni čas. Da je pravde, danas bi vam uručili makar plaketu.      

Ali pravde nema i vi danas morate na posao, kao da ništa niste učinili za istoriju… 

Postizborni sindrom: svaka rupa liči na otvor glasačke kutije!

Kvaka 202 je rubrika koja se na Beogradu 202 emituje od ponedeljka do četvrtka u terminima 07.40 (emisija „Ustanak“) i 11.45 (emisija „Formula 202“).

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 06 Rubrike iz programa 202, Kvaka 202 i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s