Samo dobre vesti – 21. maj

piše: Zorana Pejić

Grci i dalje teraju po svome… tvrde da su đevreci njihovi, udaraju kontru Turcima koji, pak, brane đevrek kao svoj, autohtoni proizvod. Svaka čast Grcima kad pored sve muke koja ih je snašla, imaju vremena i živaca da dokazuju poreklo đevreka. Kifle i perece nemaju taj problem, one su ničije i svačije; a što se mene tiče, volim sva tri proizvoda i ne razmišljam o idejnom tvorcu, dok ih jedem. Kao ni o ćevapima uostalom, oni su naši pa su naši… i šta me briga ko ih je još prigrlio…

Iako “Terazije iz tridesetih” u Novom Beogradu izgledaju kao Potemkinovo selo, moram priznati da ova kreacija nije loš prizor. Tamo se održavaju i neke kulturne manifestacije, predviđeno je da umetnici, na replici terazijskog platoa, stvaraju svoja dela, a i beogradski maturanti su plesali u okviru manifestacije Ples sa Evropom, koja se održavala, istovremeno, u 150 gradova našeg kontinenta. Mladost je lepa po sebi, i  tu nema šta više da se doda…

Samo dobre vesti: i kada izgleda da je nešto u životu krenulo naopačke, pokušajte da od toga napravite dobar posao!

I dok sve vrvi od “ovozemaljskih” pojava, ni na nebu nije dosadno. Današnje pomračenje Sunca nije bilo totalno, a ni vidljivo iz ovih krajeva, ali svejedno, to je uvek interesantan događaj. Iako je reč o prirodnoj pojavi, naučno dokazanoj  i predvidljivoj, u našem narodu se smatralo da pomračenja izazivaju ale i bauci. I dan danas se smatra da ova pojava  izaziva nevolje, što je, naravno, netačno, osim ako se direktno gleda u alu ili bauka!!!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 06 Rubrike iz programa 202, Samo dobre vesti i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s