Zavisnost od apstinencije (Kvaka 202 – utorak, 22. maj)

piše: Dragutin Rokvić

Veliko ribanje očekuje intelektualce, jer su postali nesnošljivi kritizeri. Za štetočine treba proglasiti i analitačare, jer su preterali sa svojom pameću. Prošlost nekako i pogode, ali kad iz dlana gledaju u budućnost – pojma nemaju. Trebalo bi ih optužiti za šarlatanstvo i zabraniti im rad kao i vračarama i nadrilekarima. Pogrešnim dijagnozama toliki su svet naveli na pogrešno lečenje. I moraju biti proterani sa malih ekrana.

Ali najveća opasnost – jesu apstinenti. Ovde svako sebi daje za pravo da bude uzdržan. Stekli su toliku moć da leže kod kuće a odlučuju o državi. I zato zaslužuju najoštriju osudu. Ako ste pritom vi sami apstinent, ne dajte apstinencijalnom delu u sebi ni da zucne. Jer taj deo je uzeo toliku slobodu da ne posluša ni patrijarha ni stranke da izadje na izbore. Recite mu da su zbog takvih kao što je on stari Grci izmislili reč idiot, oni koji beže od javnih obaveza.

Ali verbalna osuda nije dovoljna. Morate postepeno gušiti tu apstinecijalnu crtu u njemu, to jest u sebi. Za početak, naterajte apstinenta da propuši i da popije neku. Terapeuti ističu da je zavisnost od seksa veoma lekovita u ovakvim slučajevima. Rezultati će biti trajni jedino ako shvati da je to za njegovo dobro.

Uz malo truda, više neće govoriti bljak! kad mu spomenete izbore. Uz pola flaše žestokog pića i dve pakle dnevno, pažljivo će analizirati izjave i jedva čekati sledeću priliku.

Apstinencija je najveće zlo!

Kvaka 202 je rubrika koja se na Beogradu 202 emituje od ponedeljka do četvrtka u terminima 07.40 (emisija „Ustanak“) i 11.45 (emisija „Formula 202“).

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 06 Rubrike iz programa 202, Kvaka 202 i označen sa , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s