Samo dobre vesti – 23. maj

piše: Zorana Pejić

Živimo u nedelji zdravlja usta i zuba. Istraživanja su pokazala da samo 40 odsto odraslog stanovništva redovno pere zube, a da većina sa ponosom ističe, da nema više tih problema. Nikada neću zaboraviti jednu stariju gospodju u čekaonici kod zubara, koja je izvadila zub, a zatim ponosno rekla – još da se oslobodim preostala četiri – pa da me Bog vidi! Šta je onda ovde dobra vest? Pa to da u većini slučajeva nije kasno da se stvari, da ne kažem zubi, poprave. A i kolike god da su gužve po domovima zdravlja – kod zubara ih nikada nema!

Ako ne sredimo zube, čak i kad nam se jednom standard popravi – nećemo imati problem šta ćemo nego čime ćemo da jedemo? Sve što volimo, postalo bi davna prošlost. A toliko nas je nahvalio, bar što se hrane tiče, popularni holandski kuvar Rudolf Van Vijn, koji je proteklog vikenda boravio u Beogradu. Van Vijn se toliko razvalio od hrane,  da je u čekaonici aerodroma na povratku kući, izjavio da je konačno uspeo da se najede kao čovek i olabavio kaiš za dve rupe. Da je, kojim slučajem, duže boravio u Srbij, popularni Rudolf, inače vitak, verovatno bi brzo napredovao do stotke na vagi. Mislim da nas sada,ipak,malo bolje razume.

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 06 Rubrike iz programa 202, Samo dobre vesti i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s