Samo dobre vesti – 28. maj

piše: Zorana Pejić

Gradonačelnik japanskog grada Osaka, Toru Hašimoto, doneo je uredbu kojom se zaposlenima u gradskoj upravi zabranjuju tetovaže, i obrnuto, svi koji imaju tetovaže ne mogu da se zaposle u ovom sektoru. Hašimoto kaže da se gradjani osećaju neprijatno kada vide tetoviranog službenika. Inače, u Japanu na javnim bazenima i sportskim terenima, tetoviranim klijentima, uglavnom, nije dozvoljen pristup i boravak.  Istina, ovaj otpor prema ukrašavanju tela mastilom u Japanu povezan je sa strahom od najmasovnije mafijaske organizacije JAKUZA, čiji članovi, izmedju ostalog, svoju privrženost organizaciji dokazuju tetovirajući veći deo tela. Medjutim, japanska politička zvezda Hašimoto, nije se još izjasnio o – pirsingu! Doduše, možda i zato što je rupu lako zapušiti, dok je tetovažu neuporedivo teže sakriti ili skinuti…

Opštinski komitet Pekinga, koji brine o slici grada, proglasio je normu kojom u javnim wc-ima, ne sme istovremeno biti više od dve muve! Ova direktiva se, osim u toaletima, primenjuje i na aerodromima, bolnicama, trgovačkim centrima i supermarketima. E to je vlast! Osim što brine o higijeni, našla je i način da zaposli više desetina hiljada ljudi koji će izbacivati treću, četvrtu i ostale muve..

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 06 Rubrike iz programa 202, Samo dobre vesti i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

2 reagovanja na Samo dobre vesti – 28. maj

  1. Vesela Freya kaže:

    U kojim terminima se emituje ova rubrika?

  2. noviinternet kaže:

    Vrlo lepa biografija 🙂
    Zanimljiv tekst i super ilustracije…

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s