Saveti za ljubav u koaliciji (Kvaka 202 – sreda, 30. maj)

piše: Dragutin Rokvić

Za koaliciju treba mnogo ljubavi. Ne oklevajte da pokažete vašim partnerima da ih volite. Tapšite ih čvrsto po ramenu. Uštinite nežno za obraz i tepajte buci! buci!.. kakav sladak poslanički klubić!.. Grlite ih snažno da osete vaš koalicioni potencijal…    

Ovo je samo vaša veza i ne dajte javnosti da utiče na vas. Posebno pazite da vas ne optereti iščekivanje vaših birača. Dosta ste im emocija  posvetili u kampanji; kakvu ste sve budallu morali da pravite od sebe u  želji da njima ugodite. Moraju da shvate da ne mogu da žive vaš život. Na kraju, ako bude trebalo, opet ćete ih obići za koju godinu. 

Pregovore uvek počnite na Andrićevom vencu, ali ih na Zelenom vencu završavajte. I ovde nastupite nežno, uznite ukusno ministarsko mesto i stavite ga partneru mazno u usta. Odnos prema hrani je jako bitan u koaliciji. Posmatrajte pažljivo da li ispipava ukus jezikom kao gušter ili guta kao pelikan. I jedno i drugo zahteva oprez.

U koaliciji vodite ljubav što češće da biste imali što više ministarskih mesta. Što opet čini vezu jačom. Ako ne deluju raspoloženo, zaintrigirajte ih novom podelom javnih preduzeća, uz prigušeno svetlo uzbudite ih nekom novom agencijom koju dosad nisu videli i koja će biti samo njihova. 

Izjavljujte lojalnost jedni drugima što češće, šapućite da ćete ostati zajedno zauvek… Sve dok vas Dinkić jednom ne rastavi…

Još samo malo i biće kompletirana koaliciona vlada. A onda da LEGNEMO na posao!

Kvaka 202 je rubrika koja se na Beogradu 202 emituje od ponedeljka do četvrtka u terminima 07.40 (emisija „Ustanak“) i 11.45 (emisija „Formula 202“).

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 06 Rubrike iz programa 202, Kvaka 202 i označen sa , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s