O šahtovima, milionima evra i pekmezu (Kvaka 202 – četvrtak, 31. maj)

piše: Dragutin Rokvić

Sa ulica naših gradova gotovo da su u potpunosti nestali poklopci sa šahtova. Očito da više nema potrebe za njima. Ali je nedopustivo da nesavesni građani u te rupe stavljaju motke na koje kače krpe i kese da bi navodno upozorili na opasnost. Za ovakvo ruženje grada trebalo bi izricati drastične kazne. Ipak, najbolje rešenje jeste da se u te gotove rupe zasadi drveće. Za stabla bi se mogli vezivati bicikli kojih godišnje nestane otprilike koliko i poklopaca.

***

U Sloveniji se digla prašina kad se ispostavilo da je jedna starija sugrađanka koja je tražila socijalnu pomoć imala na računu u banci čitavih šesnaest miliona evra.

Zato bi svaki naš savestan građanin pre nego što krene da traži pomoć, za svaki slučaj trebalo dobro da pregleda džepove, da nije ostao koji milion.

***

U Brčkom firme ubrzano propadaju, pa nije redak primer da radnici umesto plata dobijaju brašno, a negde su delili pekmez ili čak cigle.

Možda je ovaj primer spasonosan za Srbiju. Pošto je broj penzionera gotovo izjedančen sa brojem zaposlenih, uskoro neće biti para i za plate i penzije. Novac bi onda trebalo davati samo penzionerima, a zaposlenima pekmez i cigle. Penzioneri bi ovu robu kupovali od radnika, pa bi radnici došli do para kojima bi mogli da kupuju pekmez od penzionera. Svi bi mesili hleb, mazali pekmez i čuvali pare ispod cigle. Za slučaj da naiđe kriza.

Kvaka 202 je rubrika koja se na Beogradu 202 emituje od ponedeljka do četvrtka u terminima 07.40 (emisija „Ustanak“) i 11.45 (emisija „Formula 202“).

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 06 Rubrike iz programa 202, Kvaka 202 i označen sa , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s