Samo dobre vesti – 4. jun

piše: Zorana Pejić

Poznavaoci teme tvrde da Srbi i Kelti imaju 4000 zajedničkih reči, medju kojima je i „mališa“ , tj. pridev za malo dete, muškog pola. Osim reči, zajednički su i instrumenti – frula i gajde. Etnomuzikolozi kažu da su i melodijski sklopovi isti ili slični u čak 70 odsto materijala. Takodje i nauka kaže da je struktura naše i velške krvi najsličnija medju evropskim narodima. Beogradsko naselje Karaburma je najveće antičko keltsko groblje u Evropi. Asteriks i Obeliks su Kelti. Vest nije nova, ali dobro je to što, kako kaže Jura, „mi nismo sami“.

Balkanci? Kelti? Srbi? Ili…

Ponestalo mi je dobrih vesti o ljudima, pa prelazim na ostale.

Pijavica nije najpametniji organizam na planeti, ali ima 32 mozga. Najjače je to što pored 32 mozga, ona ipak koristi samo usta (u kojima je doduše 100 zuba).

Jos malo interesantnih podataka o životinjama:

Kada je delfin bolestan ili povredjen, ostali delfini će mu priteći u pomoć i nositi na ledjima iznad vode da bi mogao  da diše.

Neke vrste trakastih glista će pojesti same sebe, ako ne pronadju drugu hranu.

Otisci prstiju koale su jako slični ljudskim, tako da ponekad zbunjuju kriminologe na mestu zločina.

Bele mačke sa plavim očima su često gluve.

I na kraju…. statistika kaže da psi ujedu godišnje oko milion Amerikanaca.

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 06 Rubrike iz programa 202, Samo dobre vesti i označen sa , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s