O siromaštvu tajkuna, zombijima i đavolu u policiji (Kvaka 202 – utorak, 5. jun)

piše: Dragutin Rokvić

Prema izveštaju Poreske uprave među dvadeset hiljada onih koji godišnje zarade više od dva miliona dinara – pa moraju da plaćaju porez – gotovo da nema poznatih biznismena ni tajkuna. Ali na spisku ima dosta nezaposlenih, penzionera, domaćica i studenata.

Iz ovoga se vidi da smo mi društvo neravnopravnih. Tek kad tajkuni budu u prilici da zarađuju koliko i domaćice, penzioneri ili nezaposleni – onda ćemo smeti da govorimo o socijalnoj pravdi kod nas.

***

Amerikance je zahvatio histeričan strah od zombija, toliko – da su zdravstvene vlasti morale da demantuju da postoji virus koji ljude vraća iz mrtvih. Možda tog virusa nema kod njih. Ali kod nas i nije retka pojava da se neki vraćaju iz mrtvih, čak više puta.

Taman se vi prekrstite – hvala bogu da smo ih se rešili! ako, i trebalo je da odu odavno! samo kad smo dočekali da im vidimo leda – kad oni ponovo banu, još jači nego prethodni put. I opet, kao i svi zombiji, čine zulum…

Odlazeći ili (dolazeći) ministar policije Dačić u šali se «izrazio» da će onaj koga Bog ne prevaspita doći u ruke policije… Ovo lako može zbuniti decu koja uče veronauku (jer deca sve bukvalno shvataju) – da je Đavo u policiji. A onda dečjim pitanjima nikad kraja: a jesu li svi oni đavoli? a kako im se zove glavni đavo?.. I mnoga druga dečja pitanja… 

Kvaka 202 je rubrika koja se na Beogradu 202 emituje od ponedeljka do četvrtka u terminima 07.40 (emisija „Ustanak“) i 11.45 (emisija „Formula 202“).

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 06 Rubrike iz programa 202, Kvaka 202 i označen sa , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s