O buđavom hlebu, ukradenoj banderi i zaštiti od uroka (Kvaka 202 – sreda, 13. jun)

piše: Dragutin Rokvić

Sve živo se obrušilo na N.N. lice iz Kuršumlije koje je u reku Toplicu bacilo tonu buđavog hleba.

Niko ne pomišlja da je to neki savestan građanin koji je – gledajući kud sve ovo ide – hteo kao veverica da napravi zalihu za crne dane. Umesto  da nam popuje, država bi trebalo da podrži ovu inicijativu i da uputi građane kako se pravilno čuva hiljadu kila leba u rezervi.

Orah? Koji orah?

U Britaniji se policija žali da često moraju lopovima da dozvole da zadrže ukradene bicikle jer nemaju dokaza da je reč o krađi. Ovako visoki pravni standardi mora da su došli iz Srbije…  

Jer ako nekome kod nas nađu banderu ili sto metara pruge u dvorištu, ili desetak saobraćajnih znakova u spavaćoj sobi – najverovatnije je da je reč o krađi, ali kako će policajac i sudija da to i dokažu?..

Plavuša čuva svoj bicikl…


U jednom španskom gradiću neguje se običaj da svake godine na trgu polože bebe na ćebad, pa ih muškarci obučeni kao đavoli preskaču iz zaleta. Time se bebe čuvaju od zlih sila.

Ne treba odmah sve odbacivati kao sujeverje. Zamislite kad bi mi ovako svake godine poređali poslanike u Pionirskom parku, a onda puštali đavole da se zaleću preko njih.

Možda ne bi svi poslanici posle toga bili mirni kao one bebice, ali bi sigurno bilo manje demona korupcije, tuča i glasanja po narudžbini… 

Kvaka 202 je rubrika koja se na Beogradu 202 emituje od ponedeljka do četvrtka u terminima 07.40 (emisija „Ustanak“) i 11.45 (emisija „Formula 202“).

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 06 Rubrike iz programa 202, Kvaka 202 i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s