Tango 202 (10. jun)

Tango 202 je projekat naše radio stanice (jedna od emisija koja se realizuje u okviru noćnog programa “Širom zatvorenih očiju”) koji vam pomaže da napravite prvi korak, ali je to pre svega emisija koja vam pomaže da razumete zašto je bitno krenuti napred.

Priča (Tango 202, 10. jun, 01.00 – 06.00, tema emisije – Usamljenost):

Nedelja, centar Beograda, sunčan dan sa temperaturom nešto iznad 30 stepeni. Sedam sa najboljim prijateljem pored Radio česme kako bih u miru pojeo sladoled. Preko puta nas sedi devojka u letnjoj haljini na bretele, visoka brineta koja se okreće na svaki zvuk, u očima joj se vidi napetost od susreta koji bi trebalo da usledi. Nakon desetak minuta ona i dalje sedi i čeka. Odlazim da završim obaveze za taj dan.

Sat vremena nakon opisanog, prolazim istim putem i vidim istu devojku kako stoji na trotoaru, umornog lica od čekanja, ali uporna. Deli nas još desetak metara asfalta. Odlučujem da nešto uradim. Kako je izgledao moj prvi korak?

Ubacite zamišljenu devojku u ovu letnju haljinu!

Naši slušaoci ovako su razmišljali: 

Rale: Pitao si je gde je Svetogorska ulica?

Jelena iz Beograda: Prišao si i pitao je koliko je sati ili da li je prošla trola.

Kale: Pa naravno, podelio si svoju limenku piva sa njom, a posle ste podelili i čašicu reči dok praskozorje nije zablistalo sa Istoka. Onda ste razmenili brojeve i…

Bojsi: Pitao si je koliko traži i onda ste otišli u hotel.

Megi: Pitali ste je koga čeka.

Hulio: Koliko ima sati.

Sumnjivo lice: Verujem da si dami rekao par saveta, reči utehe da ne klone duhom i ponudio društo dok ne dođe njen princ.

Jelena iz Niša: Predložio si devojci da sluša Tango 202.

Mix: Rekao si da tebe ne bi morala da čeka.

Jedan novinar Beograda 202: Zagrlio sam je i otišli smo u budućnost, ali je deo mene ostao na mestu gde smo se sreli…

…a nastavak priče ide ovako: 

Deli nas još desetak metara asfalta. Odlučujem da napravim prvi korak. Skrećem u radnju i kupujem dve flašice vode. Prilazim sa osmehom devojci koja čeka, pružam joj flašicu i kažem: Video sam te i pre sat vremena. Mislim da je ovo nešto što ti treba. Napolju je jako vruće.

Pozdravio sam je znajući da nekog čeka. Došla ta osoba ili ne, ova devojka treba sama da završi tu svoju priču. Sledeći naš susret, ako ikad usledi, imaće lepu osnovu.

Bliski susret na visokom nivou

(autor teksta: Nemanja Ćirilović, voditelj emisije)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Širom zatvorenih očiju i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s