Ustanak (15. jun – crtica)

piše: Dejan Grujić

Naš novi predsednik juče je posetio Brisel. Ko je gledao televiziju video je osim klasičnog rukovanja i zvaničnog osmehivanja domaćina i usplahirenu da ne kažem uspaničenu Ketrin Ešton koja poziva glasno Roberta Kupera da krene sa njom da joj pokaže srpskog predsednika jer ona ne zna kako on izgleda. Kuper na to kaže: Ne znam ni ja! Ma, nije nego. Gospodo Evropljani, da vas obavestim. Tomislav Nikolić je aktuelni predsednik Srbije. Visok je nešto više od metar i osamdeset a manje od dva metra. Ima oko 85 kilograma i prosedu kosu koja je na temenu proređena. Stalno se smeje, nosi odelo, kravatu, crne cipele salonke, i ima ručni sat. Usput, 20. maja je ničim izazvano pobedio na predsedničkim izborima u Srbiji. Izabrala ga je većina glasača i to u demokratskom procesu na koji Vaši prestavnici nisu imali primedbi. Dakle, ubuduće on sa vama u naše ime treba da razgovara, pregovara, da vas ubeđuje da smo zreli za vaše društvo, da smo izvršili reforme, obezbedili dobre komšijske odnose, uspešno završili dijalog sa Prištinom, reformisali pravosuđe, unapredili ekonomiju, afirmisali sve vrednosti koje vi promovišete. Nego da vas pitam gospodo briselska: Da li imate internet? Gledate li televiziju? Da li čitate novine? Znate li gde je Srbija? Da li znate da je glavni grad zemlje kandidata za članstvo u vašoj unijiBeograd? Znate li da ste napravili veliki gaf koji je vaš gost video tek kad se vratio kući i uključio televizor. Nemoguće je da Ketrin Ešton od svih političara u Srbiji poznaje samo Borisa Tadića. Činjenica je da je mlađi i lepši od Nikolića, ima bolju dikciju, lepo ga je slušati dok priča viceve i bajke. A i tako se lepo smeška svojoj prijateljici Keti kad ga ugosti u Briselu, i jedan je od retkih koji to čini teatralno. Ali, draga Keti, on više nije predsednik Srbije. Moguće je da će biti premijer, ali to zavisi ipak od Dačića koji se juče poput deteta kojem otmete igračku durio na sve oko sebe, ponajviše novinare, pa onda na Ruse, Amerikance, Evropljane… Ma, sad ćete da vidite kad on ode zainat u opoziciju. Ko mu je kriv što je prosrpski orijentisan, kako sam priznaje. Ako i ne ode u opoziciju, lako može da mu se desi da ga kao budućeg premijera ne prepoznaju u Briselu. Evropa je to, bato moj. Svako malo pa neki novi glumci, naročito sa Balkana. Dobro jutro!

Toma Nikolić po opisu koji je medijima dala Ketrin Ešton

NAGRADNA IGRA ZA SLUŠAOCE BEOGRADA 202 I ČITAOCE OVOG BLOGA

K A K O   I Z G L E D A   K E T R I N   E Š T O N ?

„Ja sam osoba A i moje ime je Ketrin Ešton!“

„Ja sam osoba B i – ja sam Ketrin Ešton!“

„Ja sam osoba C i ja se zovem Ketrin Ešton!“

„Ja sam osoba D, ja sam Ketrin Ešton i znam da pronađem Berlin na geografskoj karti, časna reč!“

„Ja sam osoba E, i MI smo Ketrin Ešton!“

„Ja sam osoba F i ja nisam ketrin ešton, ali sam ovde da vas upozorim da tačan odgovor morate da kažete velikim slovima – najbolje celo ime i prezime, za svaki slučaj. Mala slova nećemo moći da priznamo kao tačan odgovor, u stvari hoćemo, ili nećemo…“

„Ja sam osoba G i ja sam – Ketrin Ešton! Pored mene je Silvio koji će to da potvrdi!“

„Ja sam osoba H i ja sam Ketrin Ešton (ona levo, dobronoseća)!“

„Ja sam osoba I – zovem se Ketrin Ešton i otvorila sam četvoro očiju da pronađem Tomu!“

„Ja sam osoba J. Prijatelji u krčmi zovu me i Ketrin Ešton, a prijatelji su oni kojima se veruje!“

TAČAN ODGOVOR:

Leva polovina dve osobe E koje se predstavljaju da su Ketrin Ešton, u stvari je zaista Ketrin Ešton!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s