Samo dobre vesti – 4. jul

piše: Zorana Pejić

Jedno istraživanje je svojevremeno, pokazalo da se na kancelarijskom stolu može naći i 10 miliona bakterija, ili 400 puta više nego u wc šolji. Naravno, najgora varijanta bi bila da, dok sedite na wc šolji držite laptop (kladim se da su mnogi to uradili), jer je takodje utvrdjeno da se na tastaturi po kvadratnom santimetru nalazi oko 500, a na mišu oko 250 bakterija. Ipak, rekorderi po broju bacila su telefoni, što fiksni što mobilni, a špic razmnožavanja je naravno u vreme posle ručka. Dobra vest-postoje efikasna sredstva za dezinfekciju,  a jedino što je nephodno je – i da se upotrebljavaju. Čak i ponekad, bilo bi sasvim dovoljno…….

Ne znam da li kod nas postoje istraživanja ili ankete tog tipa, ali Amerikanci se povremeno pitaju ko je medju njima najgluplji. Tako su u jednu anketu stavili Bila Klintona, Majka Tajsona i Džordža Buša, istovremeno. Kriterijum za ocenjivanje su bile izjave za javnost, i ponašanje pred širokim auditorijumom. Za Džordža Buša se zna da je na granici takozvane fiziološke tuposti, tj. koeficijent inteligencije ovog bivšeg američkog predsednika se kreće oko 90, a možda i niže. Inače, u Americi je uobičajena stvar da se političarima, nezavisno od političke pripadnosti ili državne funkcije, meri koeficijent inteligencije i saopštava u medijima. Jako interesantna ideja, koja bi, svakako mogla da se primenjuje i kod nas, a i šire.

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 06 Rubrike iz programa 202, Samo dobre vesti i označen sa , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s