Samo dobre vesti – 13. avgust

piše: Zorana Pejić

Da li zbog Olimpijade, ili nečeg drugog, tek mnogo događaja ostalo je u senci, zbog gorepomenutih prioriteta. Tako ne obratih odmah pažnju na vest da je NASA poslala robotsko vozilo „Kjurioziti“ na Mars i da je ono uspešno sletelo na „crvenu“ planetu. Naravno, i ovog puta sa namerom da se ispita postoje li tragovi života? Projekat je najskuplji do sad, koštao je 2,5 milijarde dolara i bilo bi bolje da za te pare i nađu neke organizme, jer ljudi vole happy end. To jest, narodi širom planete, a naročito Amerikanci, biće silno razočarani ako se ispostavi da Marsovci ne postoje, i da samim tim ni muškarci nisu sa Marsa (jer onda ni žene nisu sa Venere), nego da smo, u najboljem slučaju, svi samo „pali sa te planete“!

Takodje navijam da ovaj i slični poduhvati uspeju iz još jednog razloga – da ne bi morali često da se ponavljaju. Jer treba napuniti budžet – a Ameri su poznati po tome što svoju kasicu prasicu pune „dobrovoljnim“ prilozima širom, za sada jedine naseljene planete!!!

Što se pak, istraživanja Meseca tiče, posle perioda stagnacije, Ruski naučnici su oživeli nove projekte vezane za jedini Zemljin satelit. Naravno, ništa bez politike, jer Rusi u toj trci hoće da preteknu Kinu, a glavni cilj je – pronalaženje vode.

Nekada se to zvao „hladni“ rat, sada se verovatno zove drugačije i sve je isto -samo su igrači travu zamenili – šljakom!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 06 Rubrike iz programa 202, Samo dobre vesti i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s