Samo dobre vesti – 15. avgust

piše: Zorana Pejić

Popularna nauka često saopštava zanimljive podatke, ali je sklona i da ih povremeno revidira. Taman se naviknemo na neke činjenice, kad se ispostavi da su one sasvim suprotne. Kao ona nekad o štetnosti kafe na primer – da bi ovaj napitak danas bio ne samo koristan već i preporučljiv. Tako nauka danas tvrdi i da se muškarci češće i duže smeju od žena. Možda se ONE smeju glasnije, ali ONI to rade intenzivnije. Razlog ovoj pojavi sigurno leži u jednoj prethodnoj naučnoj premisi – a ona glasi da smeh produžava život! Kako je takođe dokazano da žene u proseku žive duže, muškarci su počeli da rade na sopstvenom „slučaju“!

Nauka je takodje, statistički došla i do još jedog važnog otkrića glede razlike medju polovima. Naime, grom četiri i po puta češće udara muškarce nego žene. I to nedeljom, kada su udari 24 odsto veći nego drugim danima u sedmici. Zašto je to tako, pitali su se i na kraju logično zaključili – verovatno zbog toga što su žene plašljivije te se pri grmljavini češće sklanjaju sa otvorenih prostora, i drugo, veliki broj takozvanih „muških“ poslova, obavlja se napolju. Zaključak je da su muškarci ipak manje oprezni u ovim situacijama, ali nisu rešili enigmu – zašto baš nedeljom?

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 06 Rubrike iz programa 202, Samo dobre vesti i označen sa , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s