Uranak (7. oktobar – crtica)

piše: Suzana Gajić

U moru vesti o poskupljenjima, paradama i raznim hapšenjima, volim da se zabavim tražeći i one na marginama, ali ne manje bitne. Evo jedne takve – svaka peta Ruskinja bi se udala za aktuelnog predsednika Rusije Vladimira Putina. Poznato je da žene privlače muškarci koji imaju moć, koji kao alfa mužjaci mogu da pruže dobro potomstvo i da materijalno obezbede porodicu. To kaže biologija. A ova, na moju žalost, štura vest o Putinovoj popularnosti među ženama, rezultat je istraživanja koja povezuju i sa činjenicom da se ruski predsednik često slika bez majice, dok se zabavlja nekom pravom mačo zabavom – jahanjem konja, borilačkim veštinama, lovom.
E, sad, ono što bi bio zanimljiv podatak je ko su žene koje bi se udale za Putina. Da li su mlađe ili starije? Da li su već udate, pa im fantazija o životu sa predsednikom olakšava svakodnevicu? Ili su možda baš mlađe, neiskusne, koje bi rado bile sa nekim par decenija starijim, s obzirom na to da Putin puni 60 leta? A možda su takvi rezultati samo logična posledica izborne kampanje predsednika, koja je glasila „Izgubite nevinost sa Putinom“. Naravno, kampanja je bila namenjena glasačima koji prvi put izlaze na izbore, da ne bude zabune, mislilo se na političku nevinost. Khm.
I dalje želim da razmišljam o vestima iz Rusije, ali mi ove iz Srbije ne daju. Upucan mladić u Beogradu, pretučen vozač GSP-a, uhapšen bivši ministar zbog malverzacija, zabranjena parada… Stvaran svet oko nas.

Dobro jutro.

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Uranak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s