Ustanak (11. oktobar – crtica)

piše: Dejan Grujić

Ako već živim kao pas, pa hajde da onda lajem. Jedino mi to preostaje. Lajem protiv države, vlade, sistema, korupcije, evropskih integracija, poskupljenja, malverzacija, pljačke i spisak još nije konačan. Rekoh lajem, ali još uvek ne ujedam. Međutim, u vozilima GSP-a putnici su počeli da se ujedaju za mesto. Otkako besprekorno funkcioniše sistem Bus Plus, broj autobusa je, izgleda, smanjen, a gužve su postale nesnosne pogotovu u špicu. Potrebno je mnogo umešnosti, strpljenja i debelih živaca da se najpre ukrca u autobus, otkuca karta, a onda izdrži put na jednoj nozi uz držanje za šipku sa koje vrebaju bacili šuge. Ukoliko se ukaže slobodno mesto onda počinje trka u kojoj se nadmeću čikice, bakice, ali i uvek nam premorena i neispavana omladina.
E, baš oko tog jednog slobodnog mesta, juče je došlo do sukoba između jedne devojke i dekice koji je samo hteo da smesti (K)osti. Devojka se pobunila, dekica je udario po glavi nekoliko puta, a onda je ona odlučila da problem reši radikalno. Svom snagom je zagrizla dekinu nadlakticu i, sve dok nije potekla krv, nije popuštala. Sindrom nepoznat i zvanično neobjašnjen u medicini. Umešali se putnici, počelo navijanje, a onda je celu zabavu prekinuo vozač. Sve se smirilo čim je zapretio da će isprazniti autobus i pozvati komunalce. A sa njima, komunalcima, definitivno nema šale. Oni za najmanju raspravu potežu lisice, a tek za ujedanje… Ne smem ni da pomislim kako bi reagovali. Na kraju priče, niko nije bio kriv, niko nije pobedio. Vožnja je nastavljena kao da se ništa nije desilo. Simbolika je to što je juče nekako baš u to vreme obeležavan Svetski dan mentalnog zdravlja. Najavljena je kampanja koja će u Srbiji trajati 365 dana, dovoljno da svi kolektivno posetimo psihijatra.

Dobro jutro!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s