Ustanak (16. oktobar – crtica)

piše: Suzana Gajić

Moram da Vam kažem, mnogo sam se potresla juče. Ne može čovek mirno da gleda kako se naš premijer nervira, da mu bude dobro. A dobrog nam premijera mnoogooo nerviraju sa raznih strana. Da krenemo od ovih medija. Znači, odakle im ideja da citiraju premijera onako kako on to nije hteo. Odakle im pravo, tim medijima, da puštaju snimke govora, a da ne pretpostave šta je premijer zaista hteo da kaže? Cccc, mnogo se to promenilo od onomad, kad premijer nije bio premijer, nego portparol jedne stranke, ali je to manji detalj. Premijer je juče otvorio dušu i zavapio da mediji ne moraju da ga vole, ali da bi trebalo da imaju odgovoran odnos prema državi. Otvorio je dušu, rekao da je došao u situaciju da je morao da moli medije da objave ono što je rekao. Pa, kuda ide ovaj svet? A tek ovi sa vizama? Pa, šta oni misle, ako su Duliću uzeli sva tri pasoša, da niko neće da se zabrine zbog mogućeg ponovnog uvođenja viza? Ako Dulić ne može da putuje svojim civilnim, diplomatskim ili hrvatskim pasošem, da i mi treba da sedimo kod kuće? Kako nam se samo premijer potresao. Ne zbog Dulića, nego zbog svih nas! A nije ni to sve. Kako ne shvataju ovi ljudi da je na nejakim premijerovim plećima i funkcija ministra policije. A ovaj Vučić hapsi li hapsi. Pa šta ostaje našem premijeru, nego da peva „Ko bi reko čuda da se dese“, a i mi svi zajedno sa njim.

Dobro jutro.

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s