Ustanak (24. oktobar – crtica)

piše: Dejan Grujić

Nekada je Palanka bila jako popularan grad zahvaljujući junacima prepotopske serije „Ljubav na seoski način„. Svaki čas su Gvozden, deda Paun, Milorad i ostali jurili put Palanke i tamo upetljavali radnju serije na radost gledalaca… Dugo godina, slobodno mogu reći i decenija, Palanku niko nije spomenuo. Doduše, bilo je reči kad je Goša ušla u dubiozu, ali i to se brzo zataškalo. A onda je kao grom udarilo, a kao munja sevnulo među koalicionim partnerima, to što su se tamo u toj Palanci usudili da iz lokalne vlasti izbace SNS, zarad koalicije sa ožutelim i poput jesenjeg lišća opalim DS-om.
Zapretilo se i obaranjem Vlade, pa novim izborima, a premijer i ministar za pare, ubeđivali su više od 4 sata prvog potpremijera kako to u Palanci nije ništa, igrala se deca pa ubrljala sporazum, da će ih propisno kazniti ako im ubuduće padne na pamet da sami žvrljaju po čistom koalicionom papiru. Pored toliko problema, afera, Kosova, naši glavni igrači našli su vremena i za lokalne koalicije. Zar to nije dokaz da brinu o nama? Te koalicije su oduvek rebus za običan svet jer predstavljaju spajanje nespojivog, dovode do toga da više nema opozicije već su svi vlast ali što je mnogo, mnogo je. Toliko brige oko tamo neke Palanke, dok se još uvek ne zna da li će u nekim gradovima Srbije recimo uopšte biti grejanja? Sreća pa je ovo proleće u oktobru potrajalo, inače kad stegne mraz, teško da će ikome biti važno ko je na vlasti, a ko u opoziciji. Pustite se varošarija, tamo ionako čekaju da im baš vi namignete pa da krenu u akciju prekomponovanja vlasti.

Dobro jutro!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s