Ustanak (25. oktobar – crtica)

piše: Suzana Gajić

Sećate se priče o Tamnom vilajetu – ako ne uzmeš kajaćeš se, ako uzmeš, kajaćeš se. Jedno kajanje ne gine. Ta narodna pouka je utkana u našu svakodnevicu. Čini se da, kako god da okrenemo, jedno kajanje ne gine. Evo, recimo, izbori. Nije prošlo ni 100 dana, a mnogi koji su glasali već osećaju da to nije to. Da li smo mogli drugačije, da li bi bilo drugačije? Da li ćemo se više kajati ako uđemo nekada u Evropsku uniju ili ako ne uđemo?
Oni koji su otišli iz zemlje imaju neka svoja kajanja, bilo da nisu našli odgovarajući posao ili je ostala žal za rodnom grudom. Oni koji su ostali, pitaju se kako bi bilo da su otišli. U brzom i pomalo suludom vremenu u kojem živimo, svaka odluka koju donesemo izgleda da nosi neko kajanje. Da li da uzmem ili da ostavim? Da li da ustanem ili da odustanem? Ako je već tako, do izlaska iz Tamnog vilajeta na svetlost dana, preostaje jedno pitanje: šta mislite ko je bolje prošao – oni koji su se pomučili da se sagnu i uzmu ili oni koji su nonšalantno sa rukama u džepovima izašli.

Dobro jutro!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s