Ustanak (29.oktobar – crtica)

piše: Dejan Grujić

Iz sandala i papuča, pravo u čizme. Tako se može okarakterisati vreme u Srbiji, ali i u Evropi. Sneg je već počeo da iznenađuje i poslovično spremne Nemce, Austrijance, i Švajcarce, a kiša naše komšije na severnom Jadranu. U Rijeci i Opatiji još malo pa skoro potop. Kod nas je nakon Miholjskog leta toliko zahladnelo da se juče i prekjuče malo ko odvažio da izađe napolje bez velike potrebe. A onda su se počele da ređaju prognoze meteorologa iz celog sveta. Rusi prognoziraju debeli minus, od čak 30 stepeni ispod nule. Naši meteorolozi dodaju na to: Da, ali na planinama. U ostalim krajevima sasvim obična zima.
Kad bi tako bilo i u ekonomiji. Na naše namigivanje MMF šalje zimu i led umesto preko potrebnih milijardi. Ima da nas nema, jer nas tek čekaju izazovi. Usvajanje restriktivnog budžeta, afere, dubinske reforme i po horizontali i vertikali, istrage porekla imovine, pravosuđe, ljudska prava, inflacija i tako dalje. Još nam samo fali zima. Kud baš sada zahladni? Ionako su papuče i sandale pocepane, a čizme puštaju vodu. Curi na sve strane, a nikako da nam nešto kane. Do proleća je daleko, a i one Maje se nešto ućutaše oko smaka sveta.

Dobro jutro!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s