CRTICA 1. u mesecu (Ustanak, 1. novembar)

piše: Vlada Todorović

Danas je 1. novembar. Ništa neobično, dešava se to svake godine nekako baš u ovo vreme. Ne, ono što je bitno je to da je danas – 1. u mesecu!

Nekada su prvog u mesecu stizale plate. Sada to više nije tako. Prvi u mesecu je, ipak, ostao kao jedna od „početnih tačaka“. Ona najslavnija je 1. januar – kada se mnogi zaklinju da će napravi krupne i korenite promene u životu – „prestajem da pušim“ jedna je od njih.

Pošto se sa učenjem kreće „od ponedeljka“, šta ostaje za „prvi u mesecu“ (a da to nije januar)?
Pa, za sve ostalo. Za sve ono što „možeš za sutra“. Vađenje lične karte, odlazak na redovan lekarski pregled…

Nekada davno ja sam se, recimo, šišao svakog prvog juna! Naravno, dosadi to, ali eto kako se može „ubiti“ jedan od prvih u mesecu. To, da mi se celo društvo kupalo svakog prvog maja, trebalo to ili ne, ne bih sada da otkrivam.

Danas je prvi. Iskoristite to. Ili, makar, isplanirajte onaj sledeći prvi. Decembar samo što nije.

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s