Ustanak (2. novembar – crtica)

piše: Dejan Grujić

Prošlo je sto dana vlade, možemo sada slobodno da prozivamo. Mogli smo i pre, ali imali smo obzira. Trebalo je dati vremena novima da se konsoliduju, utvrde pozicije, steknu privilegije, razdele postizborni plen. I gle čuda, neko se setio da prisluškuje Vučića i Tomu. Kako to? Nemoguće. U Srbiji neko da prisluškuje? Taman posla. Setimo se da su juče uhapšenog Janjuševića prozivali Koštunicini da ih je prisluškivao ali to nije dokazano. To oko prisluškivanja se neko šali, samo narod pali.

foto: vukajlija.com

Pre neki dan, videsmo kako u srdačnom razgovoru, bar pred kamerama, predstavnice Amerike i Evropske unije i naš premijer međusobno dele osmehe i komplimente. Onda juče Putin iz Moskve poruči da će u NIS uložiti još milijardu i po evra. I Hilari nam je obećala da će nas protežirati u Americi, pa onda kad krenu dolari, nećemo znati kud ćemo s njima. Da li je moguće da nam je vlast toliko sposobna da vešto balansira između istoka i zapada, kao onomad Tito? Samo, ima nešto što tu fali, a Srbiji sreću kvari. Nema besplatnog ručka, a ni besplatnog hlada ni pod jednim tuđim drvetom. Ima i ona o dve stolice i jednom turu, samo da se ne omaknu obe stolice pa Srbija opet dobije po leđima. Primećujete koliko su mi misli konfuzne? Pa, zaboga, živim u Srbiji.

Dobro jutro!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s