Ustanak (6. novembar – crtica)

piše: Dejan Grujić
Da li ste noćas sanjali lepe snove ili ste imali noćnu moru? Moguće je da vas je u snovima jurila vojska Rimljana, ili možda Nemci iz partizanskog filma, ili niste nikako mogli da telefonirate iz straha da će neko nepoznat čuti šta govorite. Eh, da su samo snovi u pitanju. Oni se u Srbiji ionako ne ispunjavaju pa nema razloga za strah od kojekakvih čudnih simbola. Strah ako i postoji, više je neodoljiva glad za senzacionalnim otkrićima i događajima.
Iz dana u dan postajemo sve više paranoični. Verujemo da je svet oko nas zapravo zavera protiv zdravog razuma i svesti koja je naše vlasništvo. Preko noći smo postali hvatači magle koja nas okružuje svojim razložnim, a možda i nekorisnim pipcima takozvanog spina, to jest probnih balona koje javnost treba da probuši ili prihvati i ponosno ponese visoko uzdignuta čela. Mnogo nam je balona bačeno u lice, i to odjednom. Ne možemo odjednom sa svima da se poigramo. Neki će odleteti kao da nam nikad nisu bili nadohvat ruke. A mi imamo samo dve, a balona iz dana u dan sve više. Izleću iz televizora, novina, radija, interneta… Kako ih sve pohvatati i probušiti?

Dobro jutro!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s