Ustanak (7. novembar – crtica)

piše: Dejan Grujić

 

Nemam snage da čitam novine. Ne mogu da gledam ni TV. Na internet računam taman kao na prvu jutarnju kafu, da me malo otrezni, oraspoloži, ali i pecne po jeziku toliko da imam o čemu da gunđam i zanovetam. Dok se Obama i Romni izjednačavaju po rezultatima u takozvanim kolebljivim državama, naš Vučić se šokira izjavama koje čuje što iz Vlade što iz MUP-a a u vezi sa prisluškivanjem i presecanjem kolone predsednika Nikolića. I ja sam uvaženi potpredsedniče šokiran, ali iskreno nisam nešto preterano zabrinut ako me prisluškuju jer ja i želim da me čuju oni od kojih zavisi sve u Srbiji. Evo, dobrovoljno ću da objavim šta sve pričam da im uštedim na vremenu koje bi potrošili na mene.

foto: vukajlija.com

A pričam o tome kako životinjarim, kako mi je muka od čekanja boljih dana, jer dok sam ih nekada čekao, moja mladost je definitivno i uzalud prošla. Ne mrdam nigde, samo se krećem od posla do kuće i tako u krug. Ne morate dakle da proveravate bazne stanice i tako utvrđujete kuda se krećem. Pričam i o tome kako je neverovatno da svaki dan hapsite predstavnike naroda koji su opljačkali minimum milion evra. Ispod te cifre, verovatno nećete da se zamajavajavate. Pričam ja da me svi čuju kako ne vozim svoj auto, jer ovaj benzin koji je iz dana sve jeftiniji meni i tako jeftin nije dostupan. Skup mi je i gradski prevoz pa se vozim samo kada moram. Šta se čudite? Dugujem za struju, vodu, telefon, đubre, ekološke takse, ma dužan sam i više nego Grčka. Meso jedem samo kad dolaze važni gosti. E, to bih voleo da čuju pa prenesu tamo nekom gore, onome što je iznad svih nas i Vas potpredsedniče. Još samo kad bi taj neko razumeo moju muku. Ali, kakve sam ja sreće, taj neko odozgo bi se šokirao i dao izjavu novinarima o neverovatnim insinuacijama i lažima koje je čuo od mene. Samo, ne zaboravite da su ti isti novinari moje kolege i vrlo su nezavisni. Odavno od njih i mene baš ništa ne zavisi.
Dobro jutro!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Jedno reagovanje na Ustanak (7. novembar – crtica)

  1. Deki,
    kada bi mi lopov u tramvaju ukrao novčanik, mene bi bilo stid i sramota jer u njemu nema ništa osim dva NEPLAĆENA računa i nekoliko bajatih fiskalnih računa iz bakalnice. Čovek se deranžirao i namučio da me odžepari a ono-mućak.
    Kada bi mene prisluškivali i pratili moje kretanje, taj dosije bi verovatno nazvali NEW EKREM JEVRICH, jer osim „kuća-pos’o-pos’-kuća“ i dopunjavanja kredita mom detetu u pubertetu, ništa pametno nebi čuli.
    Gospodo, slobodno me pratite, ali mislim da imate pametnijeg posla od toga.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s