Detektivska crtica (Uranak, 10. novembar)

piše: Ružica Vrhovac

Iz jučerašnjih novina saznajemo da je nepoznati počinilac obio vrata jednog podruma i  ukrao izvesnu količinu ajvara. Ovaj poduhvat svakako navodi na razmišljanje i zaslužuje rekonstrukciju. Poslužimo se metodama Herkula Poaroa.
On bi, verovatno pokušao da dođe do motiva. Da li bi neko obio podrum samo radi ajvara? Možda je nešto drugo privuklo prestupnika koji se nadao većem plenu. Šta bi to moglo biti? Stare knjige i novine? Sigurno ne. Stara garderoba? Verovatno, ne… Staro gvožđe, neispravan bicikl ili dečja kolica, kavez za ptice…? To je, već moguće. Trenutno, kažu, za
kilogram starog gvožđa možete dobiti oko 50 dinara.
Možda je provalnik ranjenog srca što u podrumu nije našao ništa vrednij, za inat pokupio zimnicu! Očigledno da razočaranje nije bilo toliko veliko da ga natera da porazbija tegle i napravi štetu. Ne. Naš provalnik je verovatno znao vrednost ovog omiljenog jela i namerno pokupio dragoceni plen!
Naravno, ovo su samo pretpostavke. Poaroa nema, a ovu misteriju najbolje bi rešilo priznanje samog lopova, tipa – „Ajvar mi je drag, istina još draža“ i kada bi nam, tu istinu, otkrio. Ovako, pravi razlozi za njegove postupke i dalje ostaju velika nedoumica.
Dobro jutro.

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Uranak i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s