Uranak (18. novembar – crtica)

 

piše: Suzana Gajić

Nedelja je, i možda dobar trenutak da se slegnu utisci, da se podvuče crta, ili crtica. Dobro možda za sve koji danas ne rade. Oni koji rade, neće imati vremena za to. A utisci nekako neće da se slegnu. Pada mi na pamet rečenica iz jednog romana: „Što više upoznajem svet, sve mi se manje sviđa“. Ne bi trebalo da je tako, ali kada po ko zna koji put ostaneš u neverici da li moguće da se dešavaju stvari koje se dešavaju, da li je moguće da nema pravde koja na kraju kazni loše, a nagradi dobre, šta onda? I da li je sve to ružan san ili stvarnost na koju pristajemo samim svojim nečinjenjem? Da, mislim i da presudu iz Haga, ali mislim i na gomilu drugih stvari koje skoro pa svakodnevno prolaze, manje ili veće. Da li je moguće da smo toliko navikli da se ružno i loše ponavlja, da više nemamo snage ni na šta da kažemo ne? Od krupnih stvari kao što je već pomenuta presuda, do onih možda manjih, ali koje se dešavaju tu, ispred naših noseva. Da li je to ono što smo možda naučili od malih nogu, nemoj da govoriš da je car go. A nekad mi dođe da vrištim sa krovova – jeste go je!
A i ja ćutim. Za mnoge stvari. Ako progovorim, plašim se da ću biti usamljeni glas, otpadnik, Nušićev Pokojnik. Zato neću da ovog jutra podvlačim crtu. Kažu da je ćutanje zlato, zašto se onda ne osećam bogato?

Dobro jutro!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Uranak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s