Kad slušalac (u)stane na crtu

Vozim se punim gradskim BUS-om, u vreme kada se zaposleni vraćaju kući sa posla. Nemam želju i običaj da slušam bilo čiji razgovor, ali sam malo, za promenu, obratio pažnju na teme tih priča. Sve se ticalo osoba koje tu nisu bile prisutne. Niko ni reč nije izustio o sebi ili o sagovorniku sa kojim se klackao. Svi su pominjali neke treće osobe i to uglavnom u ružnom kontekstu. Šta ovi ljudi rade, pitao sam se u čudu.  Ogovaraju po dobrom starom običaju. Da li je lepo?
fotoSumnjam. Ne verujem. Ne odobravam. Ko su ti ljudi? To su oni koji će danas sresti jednu osobu i sa njom pričati o drugoj osobi, a sutra će sresti tu drugu osobu i sa njom opet pričati o prvoj ili  nekoj trećoj i tako u krug. Vremenom, u svojoj glavi, imaće alibi i opravdanje za sve lične slabosti, grešne misli i dela. Nije to lepo, i nikuda ne vodi. Ako nemate šta lepo izgovriti o nekome, bolje je da ćutite. Tako ćete vremenom, možda, početi da se sa drugim ljudima razumete i više volite.

Dobro jutro dragi Ustanici!

Autor teksta: Željko Mićić, slušalac USTANKA 202

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 03 Prijatelji "Dvestadvojke" i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

2 reagovanja na Kad slušalac (u)stane na crtu

  1. noviinternet kaže:

    Veoma, ali veoma mi se sviđa i zapažanje i komentar – hvala 😉

  2. Željko kaže:

    Hvala ti noviinternet1987 🙂

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s