Ustanak (3. decembar – crtica)

Piše: Dejan Grujić

Polako se pomalja prvi ponedeljak u poslednjem mesecu ove godine. Iako smo cele godine imali dovoljno vremena za odlaganje važnih poslova koje bi počeli prvog dana sedmice, ističe rok da ispunimo sve što smo tokom prošle godine isplanirali i poželeli. Stiže Nova godina a sa njom i sumiranje postignutog. Nova godina će početi u utorak, a čekaćemo je u ponedeljak. Ponedeljak u našim životima inače predstavlja granicu između mogućeg, i ostvarenog, planiranog i pokušanog.  Dačić će nevoljno baš u ponedeljak na razgovore sa Tačijem u Brisel, a Mišković će pred policijske inspektore. Moguće je da i Vučić čeka današnji ponedeljak da bi objavio da će uskoro objaviti neka nova otkrića u vezi sa kriminalom. Ostaviću cigarete u ponedeljak, od ponedeljka krećem da tražim posao, od ponedeljka
počinjem da držim dijetu, tražim posao, devojku… i spisak se nastavlja do neslućenih planiranja.
image2Da li i vi imate obavezu koju ostavljate za ponedeljak? Ja ih imam, ali nemam vremena da ih sve nabrojim. Ponekad pomislim kako bi bilo lepo da svi mi, baš kao i računari, na sebi, tamo negde gde je pupak otprilike, imamo dugme RESTART. Pritisneš, zaboraviš, pa se probudiš, pa kreneš iz početka bez osvrtanja na to šta si mogao a nisi uspeo da uradiš. Sve što si zabrljao, jedan RESTART bi rešio u trenu. Ali, mašta je jedno, a tehnologija nešto sasvim drugo. Ja verujem da će se to jedno jednostavno dugme uskoro ugrađivati ljudima, i tako im olakšati život, ubrzati kajanje, oproštaj, međusobno poverenje i pomirenje, vratiti mladost, usporiti starost. Verujem da istraživanja na projektu RESTART uskoro počinju. Verovatno već od ponedeljka. E, sad kojeg, utvrdićemo.
Dobro jutro!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s