Ustanak (13. decembar – crtica)

piše: Dejan Grujić

Zimske čarolije i dalje traju u Srbiji. Sneg pada, tragovi zverki se iznenada otkrivaju. Vuk je isterao medveda Mišku na čistinu, a on se bacao po snegu. Galamio je i pretio. Ništa nije pomoglo. Vukovi rendžeri bili su hladni i neumoljivi. Malo im je bio Miška, pa su pokupili i njegove mladunčiće. Šta će dalje biti, videćemo. Do sada je sve oko Miške bilo pod snegom i to debelim. Ćeraće se Miška  još dugo sa Vukom. Za to vreme, stanovnici rezervata Srbija slatko su se smejali vestima koje su stigle iz Nišvila. Tamo se biraju nove starešine javnih preduzeća. Napisali su biografije, baš kao što i priliči budućim šefovima, a u njima podatke o tome kada su se učlanili u pravu stranku i tako u pravo vreme napravili pravi izbor, kao i to da su im vlastite žene simpatizeri, a da oni, budući šefovi imaju želju da se pokažu u najboljem svetlu, da su doktorirali magistarske nauke, da su poznavaoci opšteg znanja kompjutera i tako dalje. Na to se, čitajući biografije, podsmehnuo jedan član zajednice koja treba da glasa za kandidate, ispravljajući jednog od njih, da se ne piše u biografiji da je neko doktor magistarskih nauka, već magistar doktorskih nauka. I tako ih je sve naučio pameti.
fotoPokunjili su se, sagli glave, ali nisu odustali od kandidature. Naprotiv, to zlonamerno prozivanje samo ih je učvrstilo u veri da istraju u borbi za funkcije. Nema veze, reče Mile, mandarin Nišvila, sad ćemo da napravimo obrazac pa će svako od kandidata da upiše samo ime i prezime. TO je dovoljno. Radni ljudi i građani Nišvila to su dočekali sa oduševljenjem, a ostali žitelji rezervata Srbija osetili su da se smejući tome bar malo greju i da im mentalna gimnastika dobro dodje dok čekaju tamo neki datum  iz Eurolenda. Odatle je već stigla podrška u vidu pola drške za koju možemo samo da se uhvatimo.
Dobro jutro!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s