Uranak (16. decembar – crtica)

piše: Suzana Gajić

Idem pre neki dan sa kolegom Kuzmom preko onog snega i leda kroz centar Beograda. Ne znamo na koju stranu da krenemo – onim kao raščićenim delom, ili da hrabro zagazimo u  sneg. Kaže Kuzma bio pre neku godinicu u Beču, pao sneg, kijamet, a trotoari suvi. Ja ga gledam u neverici, a on objašnjava – oni greju trotoare. Ček, ček, ubacujem se ja, pokušavajući da izvučem nogu iz snega, kako ih greju. Lepo, kaže Kuzma, sproveli su cevi sa toplom vodom ispod trotoara, pametno se setili. Mislim se, koja je ovo naučna fantastika u gradu koji je bio blokiran zbog snega u sred decembra.
fotoAli, možda i nije. Naš ministar Velimir Ilić najavio je da bi prvi projekat grejanja autoputa mogao da se primeni preko Peštera uz korišćenje alternativnih izvora energije, da za tako nešto nije potrebno puno novca, a da bi korist bila velika. Autoputevi se već odavno greju na pojedinim deonicama u evropskim zemljama – Nemačkoj, Švajcarskoj, Italiji i drugim. Kod nas je postojala ideja da se greju mostovi, ali se od toga odustalo zbog nedostatka novca. E, tu se setim i odgovora koji sam pre nedelju dana dobila iz jedne komunalne poznate beogradske službe – naš direktor ne radi nedeljom, nema nikog ko bi mogao da vam kaže kakva je situacija u gradu. Ja na to odgovorim da je sada kolaps, i da građanima sada treba informacija, a ljubazna teta mi ponovi da odgovor mogu da dobijem od devet do 12, ali u ponedeljak. Sve mi se nešto čini da će i ovaj autoput sa grejačima da proradi, ali u ponedeljak. To što je danas nedelja, nije problem nadležnih.

Dobro jutro!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Uranak i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s