Ustanak (20. decembar – crtica)

piše: Dejan Grujić

Prave odluke treba doneti u pravom trenutku. Da li ćemo se zaštiti i
spasiti od, za sutra najavljenog, smaka sveta, zavisi od nas. Neki, za
koje ćemo tek prekosutra znati da li su bili mudriji ili nepametniji
od nas, već su rezervisali smeštaj u područjima koja će biti pošteđena
od totalnog uništenja. Za taj, verujem veoma skroman smeštaj, recimo u Srbiji na Rtnju, plaćaju i nekoliko stotina evra za noć. Oni imućniji,već su kupili kuće i vikendice u tom kraju u nadi da će tamo pronaći svoj mir i spasenje. Ostali prave šale i viceve, a seljaci podno Rtnja prodaju imanja, jer kad prođe smak sveta, više to neće imati kome da ponude. Sad je trenutak da se reše bezvrednih kuća i  imanja, inače – biće dockan. Smak sveta ne preti Srbiji, rekli bi optimisti. Ovde je smak već tri decenije. A u stvari Smaka će biti ali za nedelju dana, zahvaljujući Točku i ekipi. Opet kaskamo za svetom. Kod nas sa zakašnjenjem stiže i smak sveta. Šalu na stranu, ali fenomen lakovernog prihvatanja svega o čemu se širom sveta priča, bilo to s pokrićem ili ne, nemoguće je objasniti. Ako čekamo da vidimo šta će biti, verovatno ćemo se razočarati što se ništa dogoditi neće, a ako ne čekamo onda dolazimo u situaciju da ispadnemo iz radnje i uskratimo sebi   zadovoljstvo likovanja nad naivcima.
foto5Zima je za svoj dolazak izabrala dan kada će planetu snaći, po najavama, katastrofa, a za nas će najveća katastrofa biti ako ne bude grejanja i struje tokom zime, ako saobraćaj zbog snega stane, ako škole ne budu radile zbog opšteg kolapsa, ako i dalje budu kasnile plate a računi redovno stizali, ako nam i dalje budu servirane samo vesti o hapšenjima tajkuna i ministara ali ne i o presudama, ako se ne zaustavi pljačka naroda i države, ako i dalje pevačice budu u pratnji ministara, ako nam i dalje kriminalci ubijaju neobučene i neopremljene policajce, ako budemo morali da priznamo Kosovo, ako ne uđemo u Evropsku uniju, ako …. ima toga još. Ako ovo zbog smaka sveta bude poslednja crtica, vi koji preživite, sećajte je se kao poslednjeg vapaja jednog očajnika koji je svoje spasenje pronašao na Rtnju… Odoh ja, auto čeka, a i soba je
rezervisana.

Dobro jutro!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s