Diznijevska crtica (Ustanak, 21. decembar)

Piše: Ružica Vrhovac

Kada sam se nedavno, po onom ledu, srela sa jednim poznanikom, pitao me je da li se osećam „Volt Diznijevski“?
– Misliš, klizam se po ledu kao ono lane u crtanom filmu?
– Ne, mislim, zaleđeno kao Volt Dizni…
Ovaj crni humor, u rano jutro, podseti me na bilborde sa najvećim Diznijevim junakom koji su preplavili grad, a u cilju reklamiranja paštete. Očigledno, jedna prehrambena industrija i kompanija Dizni, sklopili su ugovor o reklaminranju mesnih proizvoda uz Diznijeve junake.fotoPosteri sa nasmejanim Miki Mausom, eventualno Mini, kao da poručuju da se o mladima brine, da na mlađima svet ostaje, naročito, ako ti mlađi budu jeli proizvode koji se reklamiraju. Oni skloni crnom humoru, kao gore pomenuti poznanik, kažu da se odavno znalo da se u paštete stavljaju sumnjivi sastojci, a sada je, uz pomoć Miki Mausa, samo ozvaničeno da se mišetina pakuje u šarenu ambalažu. No, ostavimo sada meso po strani. I onako je pitanje šta će sutra biti… Danas je osvanuo taj dugo najavljivani 21.12.2012. i bolje da ne gubim vreme već u „Ustanku“ direktno prenosim kako veliki žuti „vogonski“ svemirski brodovi „brišu“ planetu. I to sve zbog „izradnje intergalaktičkog auto-puta“… Oni koji su čitali „Autostoperski vodič kroz galaksiju“ prepoznaće ovaj citat, a ja vam sada, bez sve šale, želim – Dobro jutro!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s