Uranak (23. decembar – crtica)

piše: Suzana Gajić

Za tačno nedelju dana bićemo već u novogodišnjoj euforiji. Još jednoj u nizu. Već su mediji uveliko krenuli sa pričom gde otići za Novu godinu, šta kupiti, koji tv program gledati. Gledam sve to, pa sebi postavljam isto pitanje. Prvo – gde otići za doček? U neku kafanu ili klub ili Trg ili… Gužva, petarde, već viđeno slavlje, čestitke, alkohol i mamurluk sledećeg jutra. Novce i da ne pominjem. Iskreno, setite se i sami koliko puta ste se bolje proveli sa dobrim društvom bilo kog drugog dana, nego na raznim dočecima.

A onda, šta kupiti? I ove godine hrli narod u novogodišnju kupovinu, jedino će možda oni koji su se spremali za smak sveta shvatiti da su već kupili sve što im treba. A svaka ozbiljnija kupoholičarka će vam reći da su najbolji popusti posle Nove godine. Treba odoleti iskušenju, i sačekati da novogodišnja euforija prođe.
fotoI, naposletku, legendarni novogodišnji program. Čitam po novinama, uveliko se sprema. Ako slučajno propustite nekog pevača na jednoj komercijalnoj televiziji, sigurno će za pet minuta biti na drugoj. I svi imaju ne znam koliko „poznatih ličnosti“, za koje stvarno više ne znam po čemu su poznati. Možda su izmislili drugu rupu na saksiji, a ja za to nisam čula.

Gde za Novu godinu? Pravo da vam kažem, pošto ne radim taj dan, ja ću da se naspavam. A onda da, odmorna, 1. januar provedem na mom omiljenom mestu – u Ulici otvorenog srca, sa nasmejanim ljudima dobre volje. To je pravi način da dočekamo 2013.
Dobro jutro!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Uranak i označen sa , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s