Ustanak (11. januar – crtica)

piše: Dejan Grujić

Topla zima u Srbiji. Temperatura tokom noći tek da padne koji stepen ispod nule a retki su dani da se oko nule i zadrži. To uopšte nije dobra vest. Množe se virusi, a neki skoro zaboravljeni ponovo oživljavaju. Sećamo se svi panike od pre koju godinu kada nas je svinjski grip sve dobrano preplašio. E, pa na žalost, opet se probudio iz dubokog sna u koji ga je oterala čuvena skupo plaćena vakcina. Vesti o pojavi gripa u našem regionu, počele su da iznova bude strahove i strepnje. Poslednji je trenutak da se uozbiljimo i poradimo na prevenciji. Voće, povrće, sokovi, pileće supe, med, meso, mleko, jaja – sve je to hrana koja nas jača i brani od virusa. Treba pronaći samo dobar balans, i imunitet je zagarantovan.fotoUkoliko primetite bilo kakve simptome slabosti, curenja nosa, povišene temperature ili kašlja, ne oklevajte. Odmah se obratite lekaru, ništa se ne zna dok se laboratorijski ne utvrdi. Ne pretpostavljajte unapred da je u pitanju samo bezazleni nazeb, jer kako narod kaže, đavo ne ore i ne kopa već vratove lomi. Ovih dana aktuelna je najava jedne inicijative udruženja biciklista da se što pre obezbede obeleženi parkinzi za dvotočkaše u našem glavnom gradu. Eto ideje. Razmislite da umesto gradskim prevozom, do grada skoknete ako je lepo vreme, svojim biciklom. Ili pešice, što da ne? Fizička aktivnost je takođe veoma dobrodošla kao saveznik u podizanju stanja opšteg zdravlja. Em izbegavate gužvu u prevozu, samim tim i viruse, em uštedite koji dinar za gorivo ako vozite automobil, a grip se u tom slučaju dešava nekom drugom. Samo da je tih drugih što manje. Treba nam zdrava nacija.

Dobro jutro!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s