Ustanak (31. januar – crtica)

piše: Dejan Grujić

Srbija u skandalu! Tabloidi vrište od sreće! Premijer Srbije Ivica Dačić žrtva je niskih strasti jedne nazovi skrivene kamere. Ne, ovoga puta novinari nisu krivi. Iako iz kabineta stižu poruke zgražavanja nad zloupotrebom poverenja koje prema novinarima gaji naš premijer, ovoga puta nasankali su ga nazovi tvorci zabave i smeha u Srbiji. Nikada nisam hteo da gledam emisije ovog kreativnog tima sklepanog najverovatnije od bivših pripadnika raznih službi, koji su u vreme tranzicije uspeli da za sebe spoje korisno i isplativo. Bilo mi je muka da gledam poznate koji grcaju u suzama, preplašeni za svoj život. I sada mi je muka da gledam nešto što ne želim ni premijeru najgore države na svetu, ako takva uopšte postoji. Pokazati premijeru golo žensko međunožje u ulozi novinarke, bruka je i za nas novinare. Da li je to poruka da su naše koleginice čiji je posao da intervjuišu političare žene sumnjivog morala? Da li to one rade slične radnje dok snimaju intervjue, ili još gore, da li u slobodno vreme tako zakazuju intervjue? Da li su samozvani kreativci želeli da ponize premijera a samim tim i građane Srbije, vladu kojom predsedava, ili državu koju predstavlja u svetu?

foto

Posle bitke svi su generali, ali ipak, ovo je opomena Ivici da ubuduće ne prihvata baš svaki poziv za intervju, svaku svečanost, akademiju, otvaranje čokolade, ili frižidera… Očigledno je da i novinari početnici na nekim događajima mogu slobodno da priđu predsedniku Vlade i pitaju ga šta god žele, što do sada nije bila praksa, ali eto kako se ta lepa praksa ruši, baš kao i onaj ćup iz narodne priče koji ide na vodu dok se ne razbije. Sada pljušte saopštenja, komentari, a forumi su prepuni komentara. Jedan od njih predstavlja stanje svesti nacije obezglavljene i moralno ogoljene kao na Farmi ili Velikom bratu a glasi: Sad bar znamo da je muškarčina! Premijeri budući, pripremite se. Ko zna šta vas sve čeka u rijaliti Srbiji. Put do kvalifikacije muškarčina ide preko nemoguće misije. Dačić je svoju lekciju skupo platio. Mada, znajući ga decenijama, ne sumnjam da će i ovaj poraz pretvoriti u veličanstvenu pobedu.

Dobro jutro!

(foto:nemogucamisija.com)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s