Ustanak (1. februar – crtica)

piše: Dejan Grujić  

Preživesmo januar, najduži mesec u godini. Vreme je bilo toplo, anovčanici okovani ledom. Toliko slava, proslava, dočeka, a čekova i počeka nikad dovoljno. Dok se Srbija zabavlja Dačićevim smeškom na izanđalo međunožje takozvane Lutke sa naslovne strane, a lovci na Vuka još nisu pronašli pravu strelu za taj politički gabarit, u Srbiji poskupljenja pljušte na sve strane. Baš me briga i za pivo, ne pijem ga. Briga me i za cigare. I treba da poskupe koliko god, ionako su štetne i može se bez njih, ali gas mi treba preko zime, pogotovu. Nema veze što su me onomad ubeđivali da ga uvedem jer je najjeftiniji energent, on ispade skup kao đavo. Nije tu kraj. Odluke o poskupljenju usvajaju i lokalni odbornici, pa je od danas recimo skuplja voda i iznošenje smeća recimo u Čačku, a tek se očekuje da primerom ovog krenu i ostali gradovi u Srbiji koji još nisu kako kažu uskladili cene sa tržišnim.

foto

Za to vreme naš dinar se ne drži tako loše. Mora se priznati da pliva, doduše malo zaroni ali opet ispliva na površinu i tu je – oko 112 dinara za jedan evro. Šta to vredi kad su cene formirane još avgustu kad je kurs iznosio skoro 120 dinara za evro. Opet poskupljenja, aman zaman. Zar nije trebalo da cene počnu da padaju čim je dinar krenuo da jača? Taman posla. Kako da padaju? PA svuda u svetu rastu. Pogledajte samo Nemačku, na primer. Ne, ja definitvno ne razumem suštinu. Ekonomija je nauka koju obični smrtnici nikada neće razumeti samo će osećati posledice iste. Samo neka nam je premijer video onu stvar, a Vuk se za dlaku izvukao. A kad će Srbija da pronađe tu svoju dlaku, a da se ne nalazi u međunožju neke starlete?

Dobro jutro!

 

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s