Odiseja 2013 – „uputstvo za upotrebu“ muzičkog maratona

Muzički maraton Dvestadvojke pod nazivom „Odiseja 2013 – muzika XXI veka“ počeo je večeras – u nedelju, 24. februara u 20.00 sati. Potrajaće sve do ponedeljka, 4. marta u 06.00 sati.

Tokom ovih sedam i po dana na Beogradu 202 osluškivaćete pop i rok muziku nastalu u ovom veku (može i: ovom milenijumu).

U svakom satu maratona muzički urednici Programa 202 emitovaće i po jedan hit iz XX veka. Ovo prisustvo prošlog veka u maratonu koji se bavi muzikom tekućeg stoleća ima za cilj da nas podseti koji su to standardi stvoreni u XX veku najviše uticali na muziku danas.

Veoma često na maratonu ćete čuti i koncertna izvođenja pesama iz XX veka. Naravno, reč je o koncertima koji su održani u ovom veku pa samim tim i takva jedinstvena izvođenja muzike iz dalje prošlosti smatramo kao „otisak prsta“ ovog veka.

Takođe, čućete i obilje obrada pesama iz prošlog veka koje su solisti i grupe napravili u poslednjih 13 godina. Termin od 22.00 do 24.00 sata svake večeri na maratonu biće rezervisan upravo za ovakve obrade.

U toku maratona specijalni gosti Dvestadvojke biće mnogi poznati pop i rok muzičari koji će u jednosatnim terminima predstaviti najlepše pesme iz XXI veka po sopstvenom izboru.

glasanje slušateljki i slušalaca

Jedan od ciljeva muzičkog maratona koji organizujemo je da ekipa sa one prave strane radio aparata izabere 202 trenutno najveća hita ovog veka. Slušateljke i slušaoci Dvestadvojke moći će da glasaju za po pet pesama u svakoj smeni maratona – svakom segmentu koji vodi, usmerava i u kojem muziku bira po jedan od muzičkih urednika Beograda 202. Smene na maratonu su u sledećim terminima: 00.00 – 06.00, 06.00 – 10.00, 10.00 – 14.00, 14.00 – 18.00, 18.00 – 22.00 i 22.00 – 24.00.

Glasa se isključivo na tri načina:

direktnim telefonskim pozivom na broj telefona u studiju Beograda 202 – 011 32 49 202

mejlom na adresu program202@gmail.com

sms porukom na broj 0640 202 200

Sa jedne mejl adrese, odnosno sa jednog telefona, primaćemo najviše pet glasova u jednoj smeni maratona.

Glasanje traje do nedelje, 3. marta u 14.00 sati.

Finalno veče maratona (nedelja, 3. mart, 20.00 – ponedeljak, 4. mart, 06.00) je termin u kojem ćemo emitovati 101 domaću (Srbija i region) i 101 stranu pesmu koje su dobile najveći broj glasova slušateljki i slušalaca.

napomena

uvodna priča o maratonu „Odiseja 2013“ nalati se na sledećoj adresi:

https://202beograd202.wordpress.com/2013/02/23/odiseja-2013-muzika-xxi-veka-muzicki-maraton-na-beogradu-202/

delfini 1

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 08 Specijalni programski sadržaji, MUZIČKI MARATON i označen sa , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s