Ustanak (4. mart – crtica)

piše: Dejan Grujić

 
Hvala ti Bože što postoji Evrovizija. Da nije tako, ovog jutra bih morao da pomenem mnogo problema koji Srbiju pritiskaju danima, mesecima, godinama i decenijama unazad. Sinoć smo u finalu festivala Beosong 2013-te, izabrali ne jedno nego tri talentovana i prelepa čeda koje samo Srbija može da iznedri. Pobedila je mladost, talenat, lepota, šarm, i vedrina. Mirna, Nevena i Sara naše su MOJE TRI, koje su od sinoć ako smo mudri i pametni i dobronamerni blago koje do Malmea treba da sačuvamo od nerviranja, sekiracije i brige. Odmah treba prestati sa polemikom da li su trebale da pobede ili ne. Srbija ih je SMS-om izabrala, i tu nema pogovora. Ostavimo se svih onih zlobnih i sitničavih komenara da li je pesma plagijat, kako su obučene, kako igraju, da li su kopija ili original. Prethodnih godina to je bila omiljena zabava dokonih i gorko piće za tadašnje predstavnike.

Heart Musical Notes

Ako nam je stalo do što boljeg plasmana i nastupa naših devojaka iz Subotice, Beograda i Kosovske Mitrovice onda je opšti linč pred put u Švedsku nešto što njima najmanje treba. Treba ih poštedeti od afera sa mlekom, mrzovoljnog Prvog Potpredsednika kojeg čekamo celog života da „prelomi“ oko toga ko je odgovoran što se Srbija truje i kakve posledice će zbog toga i ko da trpi, vazda raspevanog i komunikativnog premijera koji neće sam da preseče oko Kosova, ministara koji su odgovorno radili ili u kabinetima sedeći i sve lulu pušeći, bivšem generalu oslobođenom u Hagu ali i mnogih drugih prljavšitina kojima su umrljane naslovne strane naših dnevnih novina. Hajde da ove talentovane devojke posmatramo i poredimo sa Novakom, Asmirom, Dudašom, Teodorom fon Burgom, i ostalim ponositim predstavnicima naših građana i obezbedimo im najbolje uslove da se što pre i što bolje pripreme za Evrosong. Ponavljam, one su od sinoć SRBIJA, ili bar ono što bi Srbija trebala da bude: mlada, lepa, talentovana i najbolja. Dobro jutro, i srećan put u Malme drage Moje Tri!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s