Ustanak (13. mart – crtica)

piše: Dejan Grujić
Obeležavajući deset godina od ubistva premijera Zorana Đinđića Srbija je priznala da se nije mnogo promenila. I dalje nas pritiskaju isti problemi a snova skoro da više i nemamo. Rasplinuli su se kao sapunica u limenom koritu u kome još uvek peremo svoj prljav veš prošlosti i to u hladnoj vodi. Potišteni i zabrinuti, svetlo na kraju tunela i dalje ne uočavamo, a i ako ga ugledamo, brzo shvatimo da je pre da je u pitanju far lokomotive koja će nas skršiti, nego zraci Sunca naše blistave budućnosti. Snovi, kako to daleko i nestvarno izgleda u Srbiji… Prema statistici sve češće posežemo za hemijom da bi naterali san na oči. Kad ga već upecamo, san snove ne donosi jer smo prestali da sanjamo. Ako nešto tokom spavanja i prizovemo iz svesti, pre će to biti da su to košmari nego lepi, šareni i uzbuđujući snovi. Nada, energija i poziv na mnogo rada da bi se menjali na bolje, a što je promovisao ustreljeni premijer, kao da su polako, iz godine u godinu posustajali. Sada smo potpuno dezorijentisani, ali to ne mora i ne treba da bude trajno stanje. Odgovore na to kada će nam krenuti na bolje, trenutno niko ne zna. Ali, ako posle kiše zasija Sunce, a posle tamne noći stigne rujna zora, pa valjda će i Srbiju najzad zadesiti neki boljitak, nalik prvoj visibabi u rano proleće. Zaslužili smo da posle svega udahnemo svež vazduh punim plućima posle svih patnji i stradanja, lutanja i proklizavanja. Uskoro stiže proleće, kalendarski. A možda i nova nada. Datum samo što nije, strpimo se još desetak dana. Keti je šapnula Tomi da ima nade za Srbiju. Dobro jutro!

foto5

(foto: Ocean of dreams, www.josephinewall.co.uk)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s